Atelier de scenariu de film, pe elevi, la Institutul Francez din Timişoara

Adolescenții din Timişoara pot învăța gratuit cum se concepe un scenariu de scurtmetraj, de la structurarea poveștii până la conturarea personajului.

 

Institutul Francez din Timișoara și Lucian Ionică, cadru universitar şi om de televiziune, le propun liceenilor un atelier de scenarii de filme foarte scurte. Astfel, în săptămâna 4-8 februarie, adolescenții cu vârsta între 16 şi 18 ani pot învăța gratuit cum se concepe un scenariu de scurtmetraj, de la structurarea poveștii până la conturarea personajului.

Realizator al peste 40 de filme documentare şi reportaje TV, conf. dr. Lucian Ionică va desfășura un atelier interactiv care pornește de la creații premiate la Festivalul International “Très court”, dar și de la alte filme de acest gen sau chiar de la povestiri de mici dimensiuni, anunţă reprezentanţii Institutului Francez din Timișoara. Atelierul, explică aceştia, se focalizează asupra scrierii scenariului, filmele putând fi realizate de participanți după terminarea cursului.

Institutul Francez din România organizează în fiecare an un concurs de filme foarte scurte pentru selecția românească a Festivalului Internațional “Très court”. Astfel, participarea la atelier poate fi un prim pas spre înscrierea în această competiţie. Reprezentanţii Institutului Fancez transmit că participanţii vor avea posibilitatea să prezinte în cadrul cursului filme realizate anterior.

Atelierul se va desfășura în limba română, din 4 până în 8 februarie, de luni până vineri, între orele 14 şi 16.

Cei interesați se pot înscrie, gratuit, până în 30 ianuarie, la numărul de telefon 0256-490.544 sau la adresa de e-mail: contact.timisoara@institutfrancais.ro. Se acceptă un număr de maximum zece participanți.

 

Print Friendly, PDF & Email