Alin Popoviciu şi Călin Roman au pierdut procesul cu PNL, fiind excluşi din partid

PNL timiş anunţă că a câştigat definitiv procesul intentat de Alin Popoviciu şi Călin Roman, după excluderea lor din partid.

 

Curtea de Apel Timișoara a admis apelul formulat de PNL Timiș în această speță împotriva sentinţei civile nr. 2125/14 decembrie 2021 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul cu nr. 2213/30/2021. Curtea de Apel Timișoara a respins și cererea reclamanților privind cheltuielile de judecată solicitate.

„Prin hotărârea definitivă a instanței se legitimează că Popoviciu Alin-Augustin-Florin şi Roman Călin nu mai sunt membri ai PNL Timiș și, drept urmare, nu mai pot ocupa funcțiile de consilieri județeni. În cadrul PNL Timiș se va lua, în perioada următoare, decizia de înlocuire a celor doi consilieri”, transmite PNL Timiş, într-un comunicat de presă.

În octombrie 2020 Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş le-a retras sprijinul politic celor doi – desemnaţi consilieri judeţeni după alegerile locale din septembrie 2020  – şi le-a cerut să renunţe la mandatul de consilier judeţean. Deoarece nu și-au depus renunțarea la mandat, PNL Timiş a decis excluderea lor din partid.

Alin Nica, președinte interimar al PNL Timiș la vremea aceea, îşi motivase decizia de excludere a lor din PNL prin dorinţa de schimbare a modului de a face politică: “Vrem să schimbăm modul de a face politică. Toți cei din nucleul zero trebuie să își asume eșecul alegerilor în Timișoara, așa cum au făcut-o Nicolae Robu și Dan Diaconu. Problemele de imagine nu trebuie să mai afecteze credibilitatea PNL și a candidaților filialei. Dacă am face altfel, ar însemna doar să băgăm gunoiul sub preș, iar în politică trebuie să avem responsabilitate și asumare.”

Alin Popoviciu şi Călin Roman făcuseră parte din echipa fostului lider al PNL Timiş, Nicolae Robu, care demisionase din funcţie după pierderea alegerilor pentru Primăria Timişoara.  Tot din echipa lui Nicolae Robu făcuseră parte Cosmin Buboi și Nicolae Bitea, aleşi şi ei consilieri judeţeni, care însă au depus cereri de renunțare la mandatul de consilier județean.

Print Friendly, PDF & Email