Vicepreşedintele liberal al CJ Timiş a pierdut procesul intentat după eliberarea sa din funcţie

Marian Vasile secretar general adjunct al PNL Timis (3) Foto PNL TimisCurtea de Apel Timişoara a decis azi, cu titlu definitiv, că liberalul Marian Vasile nu mai este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

 

Curtea de Apel Timişoara a fost instanţa care a judecat recursul la procesul pe care fostul vicepreşedinte liberal al Consiliului Judeţean Timiş, Marian Vasile, l-a intentat CJ Timiş, după înlăturarea sa din funcţie, în vara anului trecut.

Am susținut întotdeauna că, în măsura în care dorim să trăim într-o țară normală, deciziile justiției trebuie respectate și puse în practică. Cu atât mai mult astăzi. Funcția de vicepreședinte a Consiliului Județean Timiș sau oricare alta ar fi ea nu a constituit și nu va constitui vreodată pentru mine un scop în sine”, a declarat azi, după pronunţarea sentinţei, Marian Vasile.

Anunţând că, în continuare, se va concentra pe viața sa profesională și personală. “În plan administrativ și politic, împreună cu colegii mei din marele PNL, mă voi dedica lucrului în echipă pentru câștigarea alegerilor din 2016”, a mai spus Marian Vasile.

În februarie anul acesta, Tribunalul Timiş decisese revenirea la conducerea CJ Timiș a lui Marian Vasile, după ce, cu nouă luni înainte. acesta atacase în instanţă decizia CJ Timiş de a-l înlocui din funcţie, în urma schimbării majorităţii din plen.

Astăzi am primit comunicarea oficială a deciziei care spune foarte clar două lucruri extrem de importante: câștigarea primului proces, dar și suspendarea efectelor hotărârilor Consiliului Județean, până la soluționarea definitivă a cazului la Curtea de Apel, care este executorie. Cu alte cuvinte, având în vedere ilegalitatea și abuzul eliberării mele din funcție pe data de 6 iunie 2014,  îmi reiau locul de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș începând de astăzi, 23 februarie, odată cu depunerea la registratura Consiliului a solicitării în acest sens”, declara, în ziua pronunţării primei sentinţe, Marian Vasile.

Acesta mai spune că decizia Tribunalului Timiş dovedeşte că motivarea admiterii acțiunii sale în instanță s-a făcut pe fond și nu pe formă, „adică pe pașii procedurali săvârșiți de PSD în grabă, cu încălcarea multiplă a legii și regulamentelor  în vigoare”.

În iunie 2014, Marian Vasile fusese eliberat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş, decizie pe care acesta a apreciat-o ca fiiind una care încalcă regulile şi legea: „A fost un abuz pe care eu, din principiu, nu-l pot accepta”

La începutul lunii iunie a anului trecut, PSD Timiş a convocat două şedinţe de plen, una la Consiliul Judeţean Timiş şi cealaltă Consiliul Local Timişoara, pentru a schimba majorităţile şi pentru a înlocui doi liberali din funcţiile de vicepreşedinte al CJ Timiş şi de viceprimar al Municipalităţii timişorene. Planul a reuşit doar pe jumătate, la CJ Timiş, unde Marian Vasile fusese înlocuit cu Florian Zamfir, membru PPDD.

Viceprimarul liberal Dan Diaconu urma să fie schimbat cu consilierul PNŢCD Bogdan Herzog. După o şedinţă cu multe huiduieli la adresa PNL şi PDL, cu multe acuze dure aruncate din toate părţile, Dan Diaconu a rămas, totuşi, în funcţie, doar 13 consilieri din 27 votând schimbarea sa. Din cei 14 consilieri prezenţi în sală, unul a trădat, însă, înţelegerea, dând peste cap planul de a-l înlătura pe Dan Diaconu din funcţie. Ceilalţi 13 – consilierii PNL, ai PDL, ţărănistul Adrian Orza şi Petrică Folică, de la PPDD, au părăsit şedinţa, înainte de vot.

Şedinţa extraordinară a CJ Timiş s-a terminat şi mai repede decât cea de la CL Timişoara, şi fără huiduieli. Dar în această situaţie, consilierii Opoziţiei au boicotat şedinţa. Dacă la începutul şedinţei, în sală au fost prezenţi toţi cei 36 de consilieri judeţeni, consilierii liberali şi democrat-liberali au plecat din sală, considerând şedinţa nestatutară. În urma votului de vineri, la CJ Timiş s-a format o nouă majoritate formată din PSD, PC, UNPR şi PPDD, care au, în total, 20 de mandate.

Nicolae Robu: „Nu facem chiar orice – pentru a constitui o majoritate favorabilă nouă în CJ Timiş”

Nicolae Robu Foto Constantin DumaCo-președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că şi dacă Marian Vasile şi-a pierdut poziția în CJ Timiş „nu e sfârșitul lumii” și jocul politic nefiind încheiat. „Noi, care suntem adepţii statului de drept, ne conformăm hotărârilor instanţelor de judecată. Să nu uităm că Marian Vasile a fost destituit ca urmare a unui vot politic, dat de o majoritate constituită la un anumit moment.

Lucrurile sunt într-o anumită dinamică și noi facem tot ce ne stă în putință, dar e demn de noi – nu facem chiar orice – pentru a constitui o majoritate favorabilă nouă în CJ Timiş. Ținta este să îi înlocuim pe amândoi vicepreședinții stabiliți de PSD și să facem ca amândoi vicepreședinții să fie puși de PNL”, a declarat co-președintele PNL Timiș Nicolae Robu.

Dan Popa: „Până la toamnă, avem doar aspiranți”

Dan Popa (2) Foto PNL TimisCelălalt co-președintele PNL Timiș, Dan Popa, s-a referit, succint, și la intenția, enunțată public de către Marian Vasile, de a se înscrie în competiția internă din PNL vizând o eventuală desemnare a sa drept viitor candidat din partea PNL Timiș pentru ocuparea poziției de președinte al CJT, din 2016. Context în care Dan Popa a precizat că „Marian Vasile este unul dintre cei mai buni și de viitor colegi ai noștri”, însă, a reiterat acesta, „noi revenim la ce v-am spus: nu am început să pregătim listele pentru viitoarele candidaturi. Toți cei care vorbesc despre o anumită aspirație, o fac în nume propriu”.

Potrivit lui Dan Popa, este firesc ca o parte dintre membrii PNL să aibă proiecte proprii de evoluție și să-şi afirme intențiile și aspirațiile, „chiar dacă, până la toamnă, avem doar aspiranți”.

De asemenea, potrivit declarațiilor celor doi co-președinți ai PNL Timiș, o imagine a listelor de candidați ai PNL Timiș pentru alegerile din 2016 ar putea fi obținută abia în toamna acestui an, moment din care vor începe și preparativele pentru alegerile de anul viitor.

PNL cere înlocuirea din CJ Timiş a lui Sorin Cociobea

Dan Popa a mai apreciat și că, în acest moment, peisajul politic la nivel județean este unul dinamic. Și aceasta în condițiile în care situația care îl implică pe consilierul județean Sorin Cociobea – fost PDL, devenit ulterior, în baza OUG 55/2014, parte a grupului de consilieri PSD din CJ Timiş, pentru ca, recent, să fie exclus din PSD și să îi fie vacantat postul de consilier județean – este departe de a fi lămurită. Context în care Dan Popa a anunțat că PNL a depus deja solicitare de înlocuire a lui în CJ Timiş cu liberalul Balint Petrescu. Potrivit lui Dan Popa, se pare, însă că, prevalându-se de situația confuză din punct de vedere legal generată de OUG 55/2014, și PSD ar fi depus deja o solicitare de înlocuire a consilierului județean Sorin Cociobea.

 

Citeşte şi:

Vicepreşedintele liberal al CJ Timiş a câştigat procesul intentat după eliberarea sa din funcţie

Viceprimarul liberal al Timişoarei rămâne în funcţie, vicepreşedintele CJ Timiş a fost schimbat

Print Friendly, PDF & Email