Dominic Fritz a depus plângere penală pentru lucrări nelegale la o clădire istorice de pe bulevardul Loga

Vila de pe b-dul CD LOga nr. 24. Foto: Primăria Timişoara

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a depus plângere penală împotriva proprietarului vilei de pe bulevardul Loga nr. 24, pentru ample lucrări nelegale, efectuate fără autorizație, care ar afecta inclusiv structura de rezistență a clădirii. Aceasta este a șaptea plângere penală depusă anul acesta de primarul Timișoarei pentru lucrări neautorizate în clădiri istorice.

 

Imobilul de pe bulevardul Loga 24 face parte din Zona construită protejată și a suferit numeroase intervenții fără respectarea autorizației de construire, atrag atenţia reprezentanţii Primăriei. Potrivit acestora, deși a fost autorizată extinderea pe înălțime în limita amprentei demisolului, proprietarul vilei a intervenit după bunul plac, cu desființări de pereți interiori la toate nivelurile clădirii, desființări de planșee, refaceri de zidărie și turnări plăci de beton.

Foto: Primăria Timişoara

Zona bulevardului Loga are deja o tristă faimă pentru numeroasele ilegalități făcute în ultimii 30 de ani cu vile istorice. Ne folosim de toate pârghiile legale pe care le avem pentru a proteja patrimoniul orașului. Transmitem un semnal clar că nu mai închidem ochii la ce se întâmplă nici în această zonă, nici în restul orașului. Contez pe sprijinul celorlalte instituții abilitate ale statului în această luptă pentru demnitatea Timișoarei. Sper să primească faptașii pedeapsa maximă pentru fapta penală de mutilare a patrimoniului”, declară primarul Dominic Fritz.

Pentru lucrările executate de familia proprietară a vilei – care deține zeci de imobile istorice pe bulevardul Loga și în alte zone ale Timișoarei –, nu există nicio dispoziție de șantier, nicio autorizație de construire pentru modificarea temei inițiale autorizate și niciun acord al Direcției Județene pentru Cultură Timiș, mai transmite Municipalitatea. Mai mult, nu a fost realizată o expertiză tehnică de specialitate privind efectele lucrărilor asupra structurii de rezistență. În aceste condiții, primarul Dominic Fritz a depus plângere penală și a solicitat instanței să dispună oprirea lucrărilor pe toată durata cercetării penale.

Potrivit legii, executarea de lucrări cu nerespectarea prevederilor autorizației de construire, constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email