Dominic Fritz: „Prima vilă furată de pe bulevardul Loga se întoarce în proprietatea Timișoarei”

Dominic Fritz, în faţa vilei de pe bd-ul C.D. Loga 52. Sursă foto: Primăria Timişoara

Primarul Dominic Fritz anunță că imobilul istoric de pe bulevardul C.D. Loga nr. 52 a fost recâștigat de Primăria Municipiului Timișoara și a fost întabulat în patrimoniul statului. Ca multe vile de pe acest bulevard, și clădirea de la numărul 52 a avut un istoric dubios al schimbului de proprietari în anii ’90.

 

Imobilul a reintrat acum în proprietatea statului și în administrarea Primăriei Timișoarei după un lung șir de procese penale, Municipalitatea urmând să evacueze persoanele care o ocupă ilegal.

„În sfârșit, am ajuns și în ziua în care una dintre vilele furate de pe Loga se întoarce în proprietatea orașului. Este un moment așteptat de timișoreni de decenii. Loga 52 a fost obținută prin acte false, vândută în mod repetat de către clanuri pentru a se pierde urma proprietarului adevărat. Azi, am pus punct acestei fraude istorice. Casa s-a întors în posesia noastră. Este o victorie care schimbă regulile jocului de acum înainte”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Clădirea de pe Bulevardul C.D. Loga, nr. 52 se află pe un teren de 1.202 mp și are regim de parter plus etaj. Primăria Timișoara a întabulat-o și acum este din nou în proprietatea statului român.

„S-o zicem pe șleau: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie de pe Loga. Așa cum nimeni nu a avut curaj să se ia de mafia de pe malul Begăi. Fostul consilier personal al primarului Robu a fost pus printr-un concurs fraudat director pe patrimoniul orașului. Acolo l-am găsit. Miza din ultimii zece ani nu a fost să fure mai mult, ci să acopere urmele furtului din anii ’90. Cu o echipă curajoasă luăm dosar cu dosar, teren cu teren, vilă cu vilă, și mergem pănă în pânzele albe să redăm Timișoarei ce este al ei. E o muncă a naibii de grea, dar nu mă mai sperie nimeni și nimic. Din clădire îi evacuăm acum pe cei care stau ilegal în proprietatea noastră. Și apoi facem din ea grădiniță”, mai spune primarul Dominic Fritz.

Administrația locală anunţă că va apela la un executor judecătoresc pentru a obține accesul complet la imobil și teren. Astfel, pentru un parcurs rapid, va utiliza procedura de ordonanță președințială. Această acțiune face parte dintr-o operațiune mai largă a Administrației Fritz pentru a recâștiga terenuri și imobile publice, care au fost dobândite de diverși indivizi sau firme în mod ilegal. Pe listă se regăsesc deja construcțiile ilegale ridicate pe terenurile primăriei de pe malul Begăi.

Print Friendly, PDF & Email