După numirea lui Nicolae Oprea, de la UNPR, ca vicepreședinte al Consiliului Judeţean Timiş, PMP Timiş acuză PSD Timiş că a furat această funcţie.
Un protest inedit, intitulat „PSD Timiş, liber la furat”, a avut loc, în această dimineaţă, pe treptele Consiliului Judeţean Timiş, după ce, cu 20 de voturi din cele 32 valabil exprimate, Nicolae Oprea, de la UNPR, a fost ales vicepreședinte al CJ Timiș. De altfel, acesta a fost singura propunere a PSD Timiş. PMP Timiş a hotărât să boicoteze acest vot prin neparticipare la şedinţa de Consiliu Judeţean, cerând şi PNL Timis să adopte o poziție similară și să nu participe la „această mascarada și la acest furt programat”. În sală au fost prezenţi 32 din cei 37 de consilieri judeţeni.
Deputatul PMP Cornel Sămărtinean, iniţiatorul protestului de la CJ Timiş, şi mai mulţi membri ai PMP Timiş acuză PSD Timiş că a furat funcția de vicepreședinte la Consiliului Judeţean Timiş, care ar fi trebuit să revină PMP, și a făcut-o cadou UNPR.
La alegerile din 2016, în urma protocolului de colaborare încheiat între PSD, PMP și ALDE Timiş, PSD câștigat funcția de președinte al Consiliului Judeţean Timiş, dată lui Sorin Grindeanu, iar PMP și ALDE, funcțiile de vicepreședinte, date Roxanei Iliescu şi lui Traian Stancu.
La finalul lunii aprilie a acestui an, Cornel Sămărtinean, preşedinte al PMP Timiş, denunţa protocolul de colaborare cu PSD și ALDE, în urma unei decizii a Consiliului Executiv al partidului. „Asta presupune ca toate formațiunile care au semnat acel protocol să reia negocierile. Trebuie să renunțe toată lumea la funcțiile dobândite, în urma acestiui protocol. Trebuie să se revină la forma inițială din anul 2016 și, în urma unor renegocieri, toată structura ar trebui să se refacă”, declara atunci Cornel Sămărtinean.
În aceeaşi perioadă, Roxana Iliescu demisiona din PMP, pe fondul unor tensiuni din partid, care au succedat alegerile interne. Cornel Sămărtinean amintea, în context, că exista o demisie scrisă a Roxanei Ilescu, depusă la PMP. Astfel, în 11 aprilie, PMP a anunţat Prefectura Timiş de demisia acesteia din partid și au solicitat emiterea ordinului prin care să constate încetarea înainte de termen a mandatului său de consilier județean. Cum prefectul de Timiș, Eva Andreaș, nu a reacţionat în niciun fel, timp de o lună, în 11 mai, PMP Timiș îi cerea oficial demisia, pe motiv că aceasta nu a constatat prin ordin încetarea mandatului consilierului județean PMP Roxana Iliescu și nu a vacantat locul.
Lucrurile au rămas incerte până în 22 mai, când Roxana Iliescu anunţa că iese din PMP, demisionând şi din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Potrivit Mediafax, în aceeași zi, la Consiliul Executiv Naţional al PMP, preşedintele Traian Băsescu ar fi invitat-o afară de la discuţii, pe motiv că aceasta demisionase. Funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş a devenit vacantă.
Cum reprezentanții PSD și ALDE nu au demisionat în urma denunţării de către PMP a protocolului, astfel că, azi, PMP Timiş a cerut demisiile președintelui PSD al CJ Timiş, Călin Dobra, care l-a succedat în funcţie pe Sorin Grindeanu, după plecarea acestuia la Bucureşti, și a vicepreședintelui ALDE, Traian Stancu. În plus, acuză PSD Timiş că, prin numirea lui Nicolae Oprea, afurat funcţia de vicepreşedinte.
„Prin sentința civilă nr. 115/DEC/ P din 19 septembrie 2016, Tribunalul București a validat fuziunea prin absorbție dintre PMP și UNPR, proces care se află în faza finală, urmând a fi soluţionat definitiv, posibil chiar la următorul termen, din 31 iulie. Practic, UNPR este parte componentă a PMP și pentru acest motiv cerem colegilor noștri să nu negocieze protocoale cu PSD fără acordul conducerii PMP Timiş și să nu se lase atrași în jocuri de culise ale PSD-ului, acceptând funcții otrăvite”, spune Cornel Sămărtinean.
Ultimele comentarii