Preşedintele PNL Timiş, către PSD-ALDE: “Opriţi campania de decredibilizare a unor instituţii fundamentale ale statului!”

De la câștigarea alegerilor parlamentare din 2016 de către PSD-ALDE, discursul public al acestui tandem este construit eminamente în jurul sintagmei «stat paralel»”, spune preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. Adăugând că nimeni nu crede că PSD-ALDE, care folosesc toate instituțiile statului pe care le au sub control în scop politic, ar purta de grijă statului de drept.

 

Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş, atrage atenţia, printr-o postare pe pagina sa de pe o reţea de socializare, că blamarea în bloc a unor întregi categorii profesionale, pornind de la cazuri punctuale, blamarea instituțiilor în care cei cu derapaje lucrează, a liderilor instituțiilor respective, fără nicio preocupare de a vedea dacă aceștia se fac vinovați și ei de faptele subalternilor sau nu, este nocivă.

“Ce vină aș fi avut eu, ca rector al universității pe care am slujit-o, dacă un profesor ar fi fost, într-un fel sau altul, abuziv, în condițiile în care eu mi-am făcut datoria și am luat toate măsurile ca în universitate să nu se întâmple așa ceva, respectiv, ca dacă, totuși, se întâmplă, să fie facilitată descoperirea și să existe un sistem punitiv pe măsură? Sau ce vină aș avea, ca primar dacă, în pofida tuturor măsurilor și preocupărilor mele pentru cinste și corectitudine în instituție, un angajat ar fi necinstit, respectiv incorect în exercitarea atribuțiilor sale? Ar trebui oare, în primul caz, să fie împroșcată cu noroi universitatea, ca instituție, respectiv, în al doilea caz, Primăria, ca instituție? Haideți, oameni buni, să fim rezonabili”, declară Nicolae Robu.

Acesta mai spune că, de când s-au instalat la putere PSD-ALDE, la ordinea zilei este “blasfemierea DNA”. “Nu era România, până mai ieri, țara în care – o simțeam cu toții –, se fura fără rușine din avuția publică, țara în care apăreau tot felul de îmbogățiți peste noapte, fără ca cineva să-i deranjeze? Nu s-au schimbat lucrurile abia când DNA a început să trimită în judecată persoane importante, considerate intangibile, din toate mediile, și când judecătorii au acordat pedepsele cuvenite, fără inhibiții? Și-atunci, noi trebuie să fim nemulțumiți de DNA și de instituțiile de judecată sau mulțumiți?”, se întreabă, retoric, liderul liberal.

Acesta admite că sunt unii procurori care nu-și onorează statutul, dar acest aspect nu dă nimănui dreptul să-i considere la fel și pe cei mulți, conștiincioși și corecți.

Nicolae Robu atrage atenţia că țara are nevoie de instituții puternice și credibile, de la cele din Justiţie, la Parlament, Guvern, deconcentrate şi  autorități publice locale, “toate funcţionale în limitele statului de drept”.

Print Friendly, PDF & Email