USR Timiş, către PSD şi ALDE Timiş: „Cereţi Guvernului abrogarea ordonanţei de modificare a Codurilor Penale”

USR Timiş cere filialelor judeţene ale PSD şi ALDE să solicite Guvernului abrogarea ordonanţei de urgenţă modificare a Codurilor Penale şi să nu ignore protestele zecilor de mii de timişeni.

 

Într-o scrisoare deschisă adresată PSD Timiş şi ALDE Timiş, filiala judeţeană a USR le solicită public să ceară, la rândul lor, de îndată, Guvernului abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

USR Timiş le mai solicită să nu ignore protestele zecilor de mii de timişeni care îşi manifestă dezaprobarea faţă de acest act normativ „ce clatină din temelii Justiţia din România”. Iar conducerilor filialelor judeţene ale celor două partide le cere respectarea statului de drept.

USR Timiş mai transmite, prin vocea preşedintelui său, Cristian Moş, că salută decizia unor membri PSD şi ALDE din ţară de a se alătura protestului românilor şi „de a respecta principiile democraţiei mai presus de disciplina dictatorială impusă de actuala conducere, dovedind astfel că înţeleg implicaţiile abaterilor comise dela mecanismele de creare şi implementare a unei ordonanţe de urgenţăşi gravitatea consecinţelor pe care le-ar putea produce pe teremn mediu şi lung intrarea în vigoare a OUG 13/2017.”

Print Friendly, PDF & Email