USR Timiş: „PSD duce minciuna și batjocura față de români la cote paroxistice, utilizând instituții ale Statului pentru o reglare de conturi”

USR Timiş declară că războiul intern care se derulează în PSD nu are nici cea mai mică legătură cu apărarea democrației și a votului românilor, acuzând că la vârful coaliţiei de guvernare sunt politicieni avizi de putere, grupați în haite, dispuși oricând să se decimeze unii pe alții și să arunce țara în aer.

 

„Ceea ce se întâmplă acum în PSD este doar o încleștare pentru putere între reprezentanții unor facțiuni interne ale unui partid ce funcționează asemeni unui grup infracțional organizat”, declară, într-un comunicat trimis redacţiei, Cristian Moș, președintele USR Timiș.

Acesta susţine că reprezentanților PSD nu le pasă nici de respectarea regulilor fundamentale ale unui stat democratic, nici de votul românilor, „așa cum mincinos pretind în textul moțiunii de cenzură pe care au inițiat-o împotriva propriului Guvern”. Cristian Moş apreciază că, o dată cu această moțiune, PSD nu face decât să ducă minciuna și batjocura față de români la cote paroxistice, riscând stabilitatea țării și utilizând instituții ale Statului pentru o acțiune internă de reglare de conturi.

Echipa USR Timiș condamnă iresponsabilitatea cu care inițiatorii moțiunii de cenzură invocă pretexte lipsite de plauzibilitate pentru a justifica un demers născut dintr-o obediență față de liderul PSD, Liviu Dragnea: „Este limpede că, într-o manieră lașă, cei doi lideri ai coaliției majoritare PSD-ALDE și-au convertit problemele penale în priorități naționale absolute, cu prețul destabilizării țării și al declanșării unei grave crize politice.”

La fel de neconvingătoare și de condamnabile, afirnă Cristian Moş, sunt și motivațiile invocate de premierul Sorin Grindeanu pentru a-și argumenta încrâncenarea de a rămâne prim-ministru, după retragerea de către PSD a sprijinului politic: „După ce aproape șase luni s-a complăcut în situația de a fi o unealtă docilă și tăcută în mâinile președintelui PSD, Sorin Grindeanu pretinde că și-ar fi descoperit, subit, verticalitatea de care nu a dat dovadă în lunile ianuarie – februarie 2017.”

Echipa USR Timiș mai transmite că apreciază că gestul recent al premierului de a căuta susținere la Timișoara a fost doar o încercare ieftină de manipulare a percepției opiniei publice. „O persoană care a maculat prin prestația sa imaginea Timișoarei, făcându-se părtaș, în baza propriei semnături, la aberațiile prevăzute de OUG 13, nu poate aspira acum la sprijin și reevaluare din partea timișorenilor”, declară liderul USR Timiş.

Pretinsa criză de conștiință a domnului Grindeanu, mai spune acesta, este neconvingătoare. Iar despre moțiunea de cenzură inițiată de coaliția majoritară PSD-ALDE împotriva propriului Guvern spune că este o însăilare absurdă de pretexte mincinoase care le sunt servite românilor pe post de explicații menite să ascundă cauzele reale ale crizei politice declanșate de PSD.

Considerăm că bunul-simț și buna-credință a românilor nu pot fi induse în eroare de această mascaradă prezentată public drept moțiune de cenzură”, afirmă Cristian Moş.

Acesta anunţă că USR Timiș le solicită membrilor coaliției majoritare PSD-ALDE să își rezolve singuri, în cel mai scurt timp, disputele interne pentru putere. Avertizând că această criză a generat instabilitate în țară și a făcut să cadă definitiv niște măști: „I-am putut vedea astfel pe reprezentanții la vârf ai actualei coaliții majoritare exact așa cum sunt ei în realitate: avizi de putere, grupați în haite, dispuși oricând să se decimeze unii pe alții și să arunce țara în aer, pentru a dobândi cât mai multă putere și pentru a ajunge să dețină controlul mecanismelor de acces la banii publici.

Acestea fiind cauzele reale ale actualei crize politice, USR transmite că refuză să gireze, prin voturile parlamentarilor săi, moțiunea inițiată de coaliția majoritară PSD-ALDE împotriva propriului Guvern: „Parlamentarii USR nu se vor face părtași la acest scenariu absurd, sfidător și iresponsabil pus la cale de PSD.

Print Friendly, PDF & Email