Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, luni, 3 noiembrie, pentru a doua oară consecutiv, pe motiv de lipsă de cvorum în Comisia Juridică, luarea unei decizii în privinţa solicitării DNA de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam, în dosarul „Retrocedările de pădure”. Deputatul PSD de Timiş Sorin Stragea, secretar al Comisiei Juridice, a lipsit şi el de la dezbatere. Dar susţine că întârzierea luării unei decizii nu afectează demersurile Justiţiei.
Tergiversări succesive, în cazurile deputaţilor cercetaţi în Dosarul retrocedărilor ilegale
Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, luni, 3 noiembrie, pentru a doua oară consecutiv, pe motiv de lipsă de cvorum în Comisia Juridică, luarea unei decizii în privinţa solicitării DNA de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam, în dosarul „Retrocedările de pădure”. Acesta este cercetat pentru fapte de corupţie, în acelaşi dosar în care apare şi numele fostului deputat PSD, demisionarul Viorel Hrebenciuc, şi al senatorului PSD Ilie Sârbu. Amânarea de luni vine, însă, după o altă amânare, cea de marţi, 21 octombrie.
Deputatul PSD Ioan Adam, în cazul căruia se amână luarea unei decizii, este, la rândul său, membru al Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor.
L-am întrebat pe deputatul PSD de Timiş Sorin Stragea, secretar al Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi a Camerei Deputaţilor, care a lipsit şi el de la dezbatere, de ce se tergiversează adoptarea unei decizii. Acesta susţine că nu a fost prezent din motive obiective, luni, 3 noiembrie, la întrunirea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor. Şi declară că “noi (reprezentanţii PSD – n.r.) suntem şi vom fi pentru independenţa Justiţiei”. Şi subliniază că, prin deciziile care se iau în Comisia Juridică, “nu se obstrucţionează în niciun fel mersul Justiţiei”, întrucât, argumentează el, urmărirea penală e începută şi Justiţia poate proceda în continuare corect, pe baza probelor din dosar.
Totuşi, „starea de libertate e o stare normală”, mai spune deputatul PSD Sorin Stragea, potrivit căruia aşa sunt percepute lucrurile “în întreaga legislaţie europeană”. Şi, ţine să ne reamintească, măsura privării de libertate se ia “doar în situaţii excepţionale”.
„Nu ţinem pe loc procesul şi nu obstrucţionăm Justiţia”, mai spune Sorin Stragea, potrivit aprecierii căruia, în situaţia în care probele din rechizitoriu vor pleda pentru vinovăţia unui parlamentar, indiferent din ce formaţiune politică ar face parte acesta, atunci Justiţia îşi va urma cursul, magistraţii urmând să decidă asupra măsurii de condamnare cuvenită, în raport cu fapta comisă.
Ultimele comentarii