Deputatul PSD de Timiş Florică Bîrsăşteanu, găsit incompatibil, de ANI

Florica Birsasteanu Foto debanatAgenția Națională de Integritate anunţă că a constatat că Florică Bîrsăşteanu, deputat PSD de Timiş, s-a aflat în stare de incompatibilitate și a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă.

 

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Florică Bîrsăşteanu, actualmente deputat PSD de Timiş, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, contrar prevederilor legale, a deținut simultan mai multe funcții și calități. ANI anunţă că e vorba despre trei situaţii distincte.

În perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, Florică Bîrsăşteanu a deținut simultan atât funcția de director medical interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, cât și funcția de administrator în cadrul SC Centrul de Radioimagistică „Dr. Bîrsășteanu” SRL.

Apoi, în perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014 a deținut simultan atât funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, cât și funcția de administrator în cadrul  Centrul de Radioimagistică „Dr. Bîrsășteanu”.

Iar în perioada exercitării mandatului său de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. V. Babeș”, instituție aflată în subordinea Primăriei Timișoara, a încheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu Centrul de Radioimagistică „Dr. Bîrsăşteanu”, societate al cărei administrator era, la data încheierii contractului, Florică Bîrsăşteanu. În baza acestui contract, transmite ANI, Centrul de Radioimagistică „Dr. Bîrsășteanu” a obținut venituri în cuantum de peste 86.000 de lei.

Potrivit ANI, Florică Bîrsăşteanu a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri de Consiliul Local Timișoara, din 30 mai 2013, în urma căreia au fost încheiate Contractul de închiriere și Actul adițional între Spitalul „Dr. Victor Babeș” și Centrul de Radioimagistică „Dr. Bîrsășteanu”, la care era administrator la data adoptării hotărârii.

Florică Bîrsăşteanu a deținut funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local Timișoara în perioada 15 ianuarie 2013 – 26 iunie 2014, funcția de director medical în perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, respectiv funcția  de manager interimar, în perioada 30 aprilie – 17 iunie 2014, în cadrul Spitalului Clinic Județean Timișoara.

ANI mai transmite că Florică Bîrsăşteanu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare şi că acesta a depus un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Print Friendly, PDF & Email