Rectorul Universităţii de Vest refuză să mai facă parte din Consiliul de Administraţie al Aeroportului Timişoara

El şi-a retras candidatura, oferind un mesaj criptat, după ce cu câteva zile înainte îşi dorise încă un mandat

Marilen Pirtea Foto PNL TimisDupă ședința Consiliului de Administrație al Aeroportului Internaţional Timişoara, care a avut loc ieri, Marilen Pirtea anunţă că îşi retrage candidatura pentru poziția de membru al Consiliului de Administrație. Motivul nu e declarat în clar text, Marilen Pirtea limitându-se să se întrebe retoric: „Unde își mai are locul buna intenție într-o societate a controlului cu orice preț?”

 

După ședința Consiliului de Administrație al Aeroportului Internaţional Timişoara, care a avut loc ieri după-amiază, Marilen Pirtea – rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, fost membru al Consiliului de Administraţie al AIT şi, până mai ieri, doritor de încă un mandat în CA al AIT – anunţa, aseară, că îşi retrage candidatura pentru poziția de membru al CA al AIT.

 „Printre cele mai importante bunuri publice ale Timișoarei și întregii zone de vest a țării se numără Aeroportul Internațional «Traian Vuia». Nu întâmplător am folosit termenul de «bun public». Prin definiție, el este al cetățenilor, al tuturor. Asta, într-o societate în care controlul nu este manifestat cu orice preț asupra unor domenii care ar trebui să rămână neatinse pentru a putea performa, control care poate limita orice bună intenție”, îşi începe Marilen Pirtea comunicatul de presă prin care îşi anunţă decizia.

Acesta mai spune că acel bun public, indiferent că vorbim despre aeroport sau despre alt obiectiv, trebuie gestionat în folosul comunității, cu beneficii directe către oameni. „Sunt de părere că toți cetățenii trebuie să fie proactivi, să se implice acolo unde știu că experiența și expertiza lor poate aduce valoare. În esență, acel bun le aparține și lor. Acesta a fost și raționamentul meu când am ales să candidez pentru una dintre pozițiile de Membru al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Timișoara. Experiența educațională și profesională mi-au dat încredere că pot contribui pozitiv la dezvoltarea acestui obiectiv, o «locomotivă» a economiei locale și regionale”, mai spune rectorul UVT, până ieri candidat pentru un nou mandat de membru al CA al AIT. 

Afirmaţii care nu indică clar motivul retragerii din această cursă, doar îl sugerează. Decizie ciudată, mai ales că şi-a dorit acest post şi, în urma recentei evaluări, a şi fost declarat admis.

Doresc să subliniez faptul că ultimul an, cât am făcut parte din vechiul CA, a fost unul bun. Colaborarea cu Directorul Daniel Idolu a fost pozitivă, acesta punând mult suflet în activitatea sa”, mai spune Marilen Pirtea. Încheind într-o notă enigmatică: „Fiind spuse cele de mai sus, se naște o întrebare inevitabilă: unde își mai are locul buna intenție într-o societate a controlului cu orice preț?

În urma selecţiei de zilele trecute, făcute de AIT şi SC A&M West Jobs SRL, s-a decis că pentru cele şase locuri ale Consiliului de Administraţie al AIT, din cei 17 candidaţi înscrişi, rămân în competiţie 13. Unul dintre cei respinşi a fost Cristian Cărăgui, ceilalţi fiind avocatul Vlad Manoilă, consilierul judeţean PSD, fost liderul sindical Adrian Negoiţă şi Ciprian Preda. Astfel, în competiţie au rămas 13 candidaţi: Ovidiu Bunget, cadru universitar la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Horia Ciocârlie, fost prefect PSD, Ioan Dragomir, Daniel Idolu, directorul AIT şi preşedinte al CA al AIT, consilierul local liberal Ciprian Jichici, care membru al actualului CA al AIT, Marian Mocan, cadru universitar la Universitatea Politehnica, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, care este şi acum membru al CA al AIT, Călin Popa, Petru Runcan, Ion Sandu, Daniel Stamatovici, director comercial al AIT,Ion Turcin, fost angajat al AIT şi fost director operaţional al Carpatair, şi Miruna Vicol.

Acelaşi procedeu de selecţie a vizat şi alegerea candidaţilor care se  bat pentru funcţia de director general al Aeroportului Internaţional Timişoara. Au fost desemnaţi să rămână în competiţie Daniel Idolu, actualul director, Ion Sandu şi Ion Turcin, fiiind respins tot Cristian Cărăgui, fost director operaţional al AIT. Cei trei candidaţi admişi urmau să susțină, în 4 august, un interviu în fața unei comisii de examinare.

Până azi la prânz, Aeroportul Internaţional Timişoara nu a făcut publice numele noului director general şi ale celor care vor compune viitorul Consiliu de Administraţie al AIT.

 

Citeşte şi:

Criteriile de selecţie a firmei care a decis cine intră şi cine nu în concursul de ocupare a unei funcţii în conducerea Aeroportului Timişoara

Print Friendly, PDF & Email