Cazarma U, ţinta unor interese imobiliare ale unor cercuri influente din Timişoara?

Proprietara Cazarmei U îl acuză pe viceprimarul Traian Stoia de abuz şi hărţuire şi acuză interesul unor cercuri de afaceri influente, cu conexiuni în zona politică de stânga, că ar fi interesate de intrarea în posesia Cazarmei U.

Insinuări ale viceprimarului Traian Stoia la adresa unor nereguli girate de primarul Nicolae Robu în cazul Cazarmei U

cazarma u timisoaraRăzboiul dintre primarul şi viceprimarul P.S.D. al Timişoarei pare să fi intrat în altă fază. Traian Stoia încearcă să-l atingă pe Nicolae Robu, lovind în oameni de afaceri din Timişoara. În colimator a intrat proprietara Cazarmei U. În replică, aceasta spune că există interes din partea unor cercuri de afaceri influente, cu conexiuni în zona politică de stânga, să intre în posesia acestui imobil din centrul Timişoarei.

După ce viceprimarul P.S.D. Traian Stoia declară că proprietara Cazarmei U, din zona Pieţei Mărăşti, nu a putut fi amendată pentru neîngrijirea acestei clădiri de patrimonoi, şi asta pentru că “primarul a interzis Poliţiei Locale să facă acest lucru”, proprietara acestui imobil, Mioara Simcelescu, spune că, de o vreme, este ţinta unor acte de abuz şi hărţuire din partea viceprimarului. Aceasta afirmă că, în ultimele săptămâni, Traian Stoia i-a trimis în mod repetat poliţişti locali aduce somaţii. Notoficări pe care a refuazat să le primească invocând abuzul şi hărţuirea la care a fost supusă prin primirea unor astfel de adrese cu o frecvenţă bisăptămânală. Asta, în condiţiile în care “eu tocmai lucram la autorizaţie ca să fac decaparea”, solicitând în context şi aşteptând eliberarea autorizaţiei necesare de la Direcţia de Patrimoniu. Mioara Simcelescu mai spune că nu a fost favorizată în niciun fel de primarul Nicolae Robu şi că nu a solicitat nici telefonic, nici în cadrul vreunei întâlniri personale favoruri din partea edilului, despre care a apreciat că „acţionează de bună-credinţă” şi că „are o atitudine responsabilă şi constructivă”.

Mioara Simcelescu mai spune că ţinta acestor declaraţii este de fapt Nicolae Robu şi că situaţia în ansamblul ei face parte dintr-un context determinat de implicaţii politice şi economice majore dictate de interesele unor grupuri de afaceri al căror nume este asociat frecvent cu numele viceprimarului Traian Stoia. Acestea, acuză Mioara Simcelescu, “urmăresc să intre în proprietatea cât mai multor imobile din Timişoara. Mă întreb când o să le cedăm şi Opera şi Catedrala?”.

Şi nu uită să amintească faptul că achiziţionarea Cazarmei U a adus în conturile Primăriei un beneficiu de patru milioane de euro, preţul plătit fiind, de fapt, “de două ori mai mare decât preţul cumulat al tuturor fabricilor din Timişoara în cazul cărora nu s-au respectat contractele de post-privatizare”.  

Print Friendly, PDF & Email