Călin Popescu Tăriceanu acuză PNL de politicianism infantil

Într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara

Calin Popescu Tariceanu si Petre Ehegartner Foto Tariceanu FbPreședintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a imputat unora dintre liderii actuali ai PNL lipsa de experiență politică și a apreciat că acesta este unul dintre motivele pentru care demersurile actuale ale PNL s-ar înscrie într-o logică populistă și infantilă.

 

„PNL este mai degrabă un PDL extins”

Prezent, sâmbătă, la Timișoara, pentru a participa la evenimentele organizate de filiala Timiș a Partidului Liberal Reformator, la împlinirea a 140 de ani de liberalism în România, președintele Senatului și lider al PLR, Călin Popescu Tăriceanu a apreciat că actualul PNL a optat, în momentul fuziunii cu PDL, pentru un drum politic care l-ar situa la distanță de valorile liberale: „PNL nu mai reprezintă liberalismul, orientarea ideologică liberală, ci este mai degrabă un PDL extins. Nu vreau să intrăm într-o dispută de continuitate cu PNL. PNL și-a ales un alt drum, formalizat prin apartenența la PPE și, în practica politică, prin detașarea de politicile liberale și trecerea pe o linie ideologică populistă, tipică PDL și lui Băsescu”.

Potrivit aprecierii sale, important, în acest moment, este nu atât cine își asumă continuitatea celor 140 de ani de existență liberală, cât o reprezentare corectă, la nivel național, a liberalismului și a valorilor liberale. Context în care liderul PLR a apreciat că PNL și-ar fi asumat ceea ce a desemnat a fi comportamentul și stilul PDL-ului.

Referindu-se la intenția anunțată de către reprezentanții PNL de a iniția săptămânal câte o moțiune de cenzură, președintele Senatului a opinat că această decizie denotă ceea ce a desemnat a fi un „politicianism infantil”, care ar proba lipsa de experiență politică a unora dintre actualii lideri ai PNL, printre care Călin Popescu Tăriceanu i-a nominalizat pe co-președintele PNL, Alina Gorghiu, și pe prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu: Ultima moțiune de cenzură anunțată nu este decât o dovadă că partidul este condus într-un mod infantil de oameni fără experiență, precum Gorghiu și Predoiu”.

Print Friendly, PDF & Email