“Iresponsabilitatea lui Victor Ponta e gata să ne arunce, din nou, în brațele lui Tăriceanu”

Acuză PMP Timiş, reamintind că, în perioada în care s-a aflat la guvernare, Tăriceanu a aruncat cu pomeni electorale

Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta Foto GindulReprezentanţii PMP Timiş spun că decizia lui Victor Ponta de a-l readuce în fruntea Guvernului pe Călin Popescu Tăriceanu este o iresponsabilitate. Cu atât mai mult cu cât vine într-un moment în care toată lumea este cu ochii pe situația gravă în care a ajuns Grecia și tot mai multe voci raționale recunosc că fără măsurile anticriză luate în 2010 România ar fi ajuns în faliment, după pomenile electorale ale Guvernului Tăriceanu.

 

Într-un moment în care toată lumea este cu ochii pe situația gravă în care a ajuns Grecia și tot mai multe voci raționale recunosc că, fără măsurile anticriză luate în 2010, România ar fi ajuns în faliment, Victor Ponta s-a gândit să-l readucă în fruntea Guvernului pe Călin Popescu Tăriceanu. Care, în perioada în care s-a aflat la guvernare, a aruncat cu pomeni electorale, lăsând România cu un deficit bugetar de 5,2%. Semnalul acesta de alarmă este tras de reprezentanţii PMP Timiş.

Aceştia mai spun, într-un comunicat trimis redacţiei, că, dacă luăm în considerare modul în care împarte actualul Guvern creșteri de pensii, de salarii, de indemnizații speciale, peste limita sustenabilității economiei, “pentru că nimeni nu a demonstrat că s-ar susține aceste măsuri”, am putea spune că ne-am reîntors în perioada în care economia duduia în România. Duduia până s-a ajuns pe marginea prăpastiei. “La acel moment, Tăriceanu în loc să fie prevăzător, sub patronajul PSD a preferat să procedeze în același mod ca Guvernul Ponta, să arunce cu pomeni electorale, lăsând România cu un deficit bugetar de 5,2%, ceea ce a adus țara în situația, recunoscută chiar de Victor Ponta, în 2010, de a fi nefinanțabilă, neputând plăti pensiile și salariile fără prețul unei îndatorări exesive cu costuri copleșitoare”, se  mai arată în comunicatul PMP Timiş. 

Roxana-Iliescu (w) Foto-PMPPreşedintele filialei Timiş a PMP, avocatul Roxana Iliescu, spune, la rândul său, că, acuzat fiind de fapte de corupție grave, premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze urgent. “Cetățenii României nu sunt interesați de ce funcție deține Victor Ponta în partid, ci de faptul că pentru Cancelariile europene premierul României este urmărit penal, iar această instabilitate politică alungă investitorii români și străini. România riscă, în acest moment, un scenariu Tăriceanu 2, care nu poate avea alte urmări decât ce s-a întâmplat după Tăriceanu 1, un dezechilibru bugetar grav și noi sacrificii plătite tot de populație”, declară Roxana Iliescu. 

Aceasta mai spune că, dacă ar fi să fie realizat tabloul guvernării Ponta, vedem o țară fără infrastructură, rămasă mult în urma vecinilor, cu o datorie publică de 44% din PIB, mai mare decât în 2012, cu o rată de absorbție a fondurilor europene de doar 55% și opt miliarde de euro necheltuiți, o ţară din care lipsesc investițiile și locurile de muncă nou create. Probleme cărora li se adaugă, mai spune Roxana Iliescu, “un Guvern întreg, 13 miniștri, plus primul-ministru, cu probleme penale sau condamnați. Atât Ponta, cât și Tăriceanu nu înţeleg că dezvoltarea economică sustenabilă, pe termen lung, nu este dată de creșterea consumului, ci de creșterea investițiilor și, implicit, a numărului de locuri de muncă”.

Liderul PMP Timiş avertizează că România nu își permite “să treacă din mâinile unui iresponsabil pe mâinile altui iresponsabil. Țara are nevoie la conducere de oameni competenți, credibili, fără probleme în justiție sau de competență, ceea ce majoritatea actualilor politicieni, din partidele de la putere sau a celor ce bat la ușa Puterii, dovedesc a nu fi”. Apreciind că e necesară o înnoire și o reformare a întregii clase politice și susținerea promovării în poziții decidente a unor lideri în baza altor criterii decât cele în baza cărora au fost promovați în ultimii 25 de ani.

Print Friendly, PDF & Email