Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse, marcată şi la Timișoara

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse Foto Televiziunea medicalaO campanie în cadrul căreia vor fi lansate lumânări aprinse și va fi formată o fundă umană, ca simbol al solidarității cu persoanele afectate de HIV/SIDA, va avea loc, la acest final de săptămână, la Timișoara. Pentru a marca Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse.

 

Reprezentanții Grupului Local de Acțiune HIV/SIDA anunță că, în zilele de 16 și 17 mai, va avea loc, la Timișoara, comemorarea, pentru cel de-al 12-lea an consecutiv, a Zilei Internaționale a Lumânărilor Aprinse (The International AIDS Candlelight Memorial).

Potrivit informațiilor furnizate de organizatori, evenimentul își propune să fie, în egală măsură, un moment de aducere aminte, dar și o campanie menită să mobilizeze comunitatea în scopul conștientizării implicațiilor generate de virusul HIV, să lanseze un apel la solidaritate globală și să educe publicul în sensul nediscriminării persoanelor care suferă de SIDA.

Campania din acest an se va desfășura, în zilele de 16 și 17 mai, între orele 10 – 22, pe lista evenimentelor fiind incluse organizarea unui flashmob, vizionări de filme, dar și un moment de reculegere și lansarea, pe canalul Bega, de lumânări aprinse în memoria pacienților care și-au pierdut viața în înfruntarea cu boala. Organizatorii anunță că le oferă și copiilor posibilitatea de a se implica în campanie, punându-le la dispoziție un cort special amenajat, amplasat pe strada pietonală Mărășești, unde copiii pot vor putea picta pe quilturi.

Sâmbătă, începând cu ora 20, va avea loc proiecția unui film tematic, în sala de evenimente a spațiului cultural Ambasada, de pe strada Anton Seiller nr. 2. Iar duminică, 17 mai, începând cu ora 21, pe strada Mărășești, timișorenii sunt invitați să participe, în cadrul unui flashmob, la formarea fundei umane, un simbol al solidarității cu persoanele afectate de HIV/SIDA . În aceeaşi zi, de la ora 21.30 va avea loc lansarea de lumânări aprinse pe canalul Bega, în zona podului Michelangelo, în memoria victimelor acestei maladii incurabile.

„Campanie de încurajare a comunității locale să se implice în lupta împotriva SIDA, fie și doar prin participarea la un moment de reculegere ce are loc anual, Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse este o zi în care important este să conștientizăm că numai implicându-ne cât mai mult putem schimba lucrurile”, precizează organizatorii.

Campania derulată pentru a marca Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse este organizată de Asociaţia Română Anti-SIDA Timişoara, Societatea pentru Copii şi Părinţi – SCOP Timişoara, Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara și LGBTeam.

Persoanele interesate să afle detalii despre agenda evenimentelor sau să participe, în calitate de voluntari, îi pot contacta pe organizatori pe contul propriu de Facebook, la adresa Ziua Lumânărilor Aprinse.

Print Friendly, PDF & Email