Ziua naţională a contabilului, marcată la Timişoara

Ovidiu Bunget (o)La 21 septembrie este sărbătorită Ziua naţională a contabilului, de către toţi profesioniştii contabili din România. Alegerea acestei zile s-a făcut date fiind pe de o parte coincidenţa cu echinocţiul dintre vară şi toamnă, când ziua este egală cu noaptea, iar pe de alta, începutul zodiei Balanţã. Asta pentru că unul dintre instrumentele profesiei contabile este bilanțul, aflat în permanent echilibru, între „activ” și „pasiv”.

Profesioniștii contabili timişeni s-au reunit, la final de săptămână, la Balul contabililor, ajuns la cea de a patra ediţie. Eveniment la care au fost prezenţi şi președintele Corpului Experților Contabili din România, profesor universitar dr. Robert Șova, și președintele Camerei Auditorilor Financiari din România, conferenţiar universitar dr. Gabriel Radu

Astăzi, la sediul filialei CECCAR Timiş vor fi acordate diplome și distincții cabinetelor de contabilitate cu performanțe deosebite.

A fi profesionist contabil presupune responsabilitate, tact, determinări, estimări, obligații de informare corectă, prudență, păstrând echilibrul între «ce avem» și «ce datorăm»”, spune profesorul universitar dr. Ovidiu Bunget (foto), președintele Filialei Timiș a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

Print Friendly, PDF & Email