Ziua Protecţiei Civile, marcată şi la Timişoara

Pentru a marca Ziua Protecției Civile din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” desfășoară o serie de activități, de la Ziua porţilor deschise la demonstraţii de salvare, făcute în public.

 

Pe 28 februarie, se împlinesc 84 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile, în România, în 1 martie fiind marcată Ziua internaţională a Protecţiei Civile. Printr-un Decret Regal din 28 februarie 1933, era aprobată înfiinţarea „Apărării Pasive”.

Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș desfășoară o serie de activități, de la Ziua porţilor deschise la demonstraţii de salvare, făcute în public.

Marţi, 28 februarie, între orele 10- 14, la toate subunităților de pompieri din județ va fi organizată Ziua porților deschise, în timpul căreia publicului îi vor fi prezentate misiunile specifice subunităților de pompieri, tehnica, accesoriile de intervenție și vor fi desfășurate exerciții demonstrative.

Tot marți, 28 februarie, începând cu ora 13, la Timişoara, pe malul canalului Bega, în zona terasei Flora, va avea loc o ceremonie dedicată zilei Protecției Civile. În cadrul acesteia, zece noi angajați ai ISUB Timiş vor depune jurământul militar.

Tot pe malul canalului Bega, în parcul Alpinet, între orele 10 – 14,va fi constituit un punct de informare preventivă, va fi prezentată o parte din tehnica de intervenției, o parte dintre accesorii și câteva măsuri de prim-ajutor. Reprezentanţii ISUB Timiş spun că vor fi expuse şi trei maşini autospeciale, printre care cea pirotehnică și cea pentru descarcerare.

Publicul va putea admira ambarcațiunile Pompierilor Militari și va putea participa la demonstrații privind salvarea persoanelor rănite. La aceastp acţiune vor participa şi membrii Formațiunii de Intervenție Rapidă pe bază de voluntariat și echipei de cercetare canină din cadrul „Salvo”.

De asemenea, în azi şi mâine, ISUB Timiş va desfășura, în teren, un exercițiu pentru antrenarea structurilor de intervenție în caz de inundații pe Bega. În cadrul acestui exerciţiu va fi montat un dig mobil pe o suprafață de aproximativ 200 de metri.

Print Friendly, PDF & Email