Deputatul Florin Bîrsășteanu va candida la șefia PSD Timișoara şi, posibil, conducerea Primăriei, în 2016

Florin Birsasteanu PSDPreședintele interimar al PSD Timișoara, Florin Bîrsășteanu, și-a anunțat intenția de a candida la șefia acestei organizații. Acesta a precizat și că intenționează să impună condiții, printre care se numără desemnarea și asumarea cât mai grabnică a unui candidat pentru fotoliul de primar al Timișoarei și promovarea de către partid a unor candidați integri, care să nu fie vizați de probleme penale.

 

Deputatul PSD Florin Bîrsășteanu, în prezent președinte interimar al Organizației Municipale PSD Timișoara, și-a anunțat, joi, intenția de a candida, în cadrul alegerilor interne care vor avea loc în PSD, pentru poziția de președinte al PSD Timișoara. Precizând că există o serie de condiții și de obiective pe care dorește să le impună reprezentanților organizației municipale a PSD Timișoara, în perspectiva candidaturii pe care o asumă. „Candidez la funcția de președinte al PSD Timișoara, pe care o ocup interimar în acest moment, însă în anumite coordonate. Vreau să impun echipei o asumare a nominalizării unui candidat la Primăria Timișoara, cât mai repede posibil. Vrem să îl aducem în postura de a lupta cu șanse reale pentru a câștiga fotoliul de primar”, a declarat deputatul PSD Florin Bîrsășteanu.

Acesta a insistat asupra faptului că profilul viitorului candidat va trebui să răspundă unor exigențe, printre care a enumerat plasarea în plan secund a intereselor de ordin personal, preocuparea față de problemele și proiectele comunității și integritatea: „Trebuie să găsim un candidat serios, care să nu se pună pe el în prim-plan, ci proiectele comunității. Nimeni care are în spate procese pe rol nu va fi ales în structurile de conducere ale partidului. Trebuie să aducem un suflu nou de oameni, care să pună interesul comunității înainte de interesele personale”.

Florin Bîrsășteanu apreciază că situația actuală de pe scena politică nu reprezintă decât rezultatul politicilor egoiste ale unor oameni politici. Context în care a opinat că, pentru corijarea acestei situații, este necesar un nou mod de raportare la politică, caracterizat, potrivit aprecierilor acestuia, de discernământ și responsabilitate.

Acesta mai spune că nu exclude posibilitatea unei candidaturi proprii la alegerile locale din 2016, pentru ocuparea fotoliului de primar al Timișoarei, însă a adăugat că o astfel de decizie este condiționată de efectuarea, în prealabil, a unor sondaje ale căror rezultate să justifice asumarea unei astfel de decizii. „Dacă lucrurile arată un scor cu potenţial de creştere, sigur că nu pot să exclud din start o asemenea nominalizare”, declară Florin Bîrsășteanu, apreciind că desemnarea unui candidat din partea PSD, care să aspire cu șanse reale la ocuparea fotoliului de primar al Timișoarei, poate părea, în acest moment, un demers pe care l-a catalogat a fi puțin dătător de speranțe.

Pe fondul imaginii şi a realizărilor pe care actuala administraţie le are, nu exclud ca partidul nostru să poată avea un candidat cu şanse”, a mai adăugat, însă, deputatul social-democrat.

Print Friendly, PDF & Email