Deputat PSD Florin Bîrsășteanu: „Arestările cu zaiafet și justiția făcută la televiziuni ar trebui să înceteze”

Lucian Ursuletu Florin Birsasteanu si Petru AndeaReprezentanții locali ai PSD apreciază că o parte dintre solicitările Justiţiei ar fi lipsite de temei, câtă vreme parlamentarii nu se bucură de nicio imunitate în plus față de cetățenii obișnuiți, în afara faptului că nu pot fi arestați preventiv în absența acordului de ridicare a imunității de către forul din care fac parte. Dar, mai spun aceștia, dat fiind caracterul imperativ necesar al prezenței lor în teritoriu pe durata campaniei electorale, cvorumul necesar luării unor decizii în acest sens nu are cum să se întrunească acum. Așa încât o parte dintre acuzații de corupție pot să mai rămână liniștiți la adăpostul Parlamentului…

 

Acolo unde sunt ilegalități crase, evoluția ultimei perioade a demonstrat că organismele abilitate ale statului își fac datoria, au apreciat, marți, lansându-se în considerații la adresa activității Justiției, deputații PSD Florin Bîrsășteanu și Petru Andea.

Comentând pe marginea numărului mare de dosare de corupție în care au fost implicate în ultima perioadă nume sonore din PSD, cei doi au apreciat că este firesc ca Justiția să nu stea pe loc și să își facă treaba, chiar dacă, a adăugat deputatul Florin Bîrsășteanu, „pare ușor forțat că acum s-au maturat toate aceste dosare. Posibil să fie și așa, deși parcă este prea mare coincidența”.

Referindu-se la modul în care apreciază că ar trebui să se desfășoare o campanie electorală, Florin Bîrsășteanu a precizat că este adeptul unor abordări fair-play, caracterizate prin absența unor lovituri sub centură, întrucât, și-a argumentat acesta opțiunea, „există viață și după alegeri”.

În ceea ce privește atitudinea recentă a reprezentanților PSD în raport cu persoana deputatului PC Ion Diniță, pentru care Camera Deputaților ar fi trebuit să își exprime, acum două zile, acordul cu privire la arestarea sa preventivă, dar căruia nu i s-a putut vota ridicarea imunității, din pricina neîntrunirii cvorumului necesar, deputatul Florin Bîrsășteanu a opinat că „parlamentarii nu se bucură de niciun fel de altă imunitate în fața legii” față de cetățenii obișnuiți, în afara faptului că aceștia nu pot fi arestați preventiv în absența consimțământului acordat de forul din care fac parte.

Deputatul PSD a apreciat că, în absența acordului vizând arestarea preventivă, activitatea Justiției nu este deloc impietată, întrucât în discuție nu sunt luate situații de abatere imediate și flagrante.

În plus, „arestările cu zaiafet și justiția făcută la televiziuni ar trebui să înceteze”, a mai opinat deputatul PSD Florin Bîrsășteanu.

Considerațiilor emise de deputatul Florin Bârsășteanu referitoare la caracterul presupus a fi neflagrant și care nu ar justifica urgența adoptării unei decizii în cazul faptelor comise de deputatul PC Ion Diniță, deputatul PSD Petru Andea le-a adăugat argumentul potrivit căruia, din experiența activității sale parlamentare de 14 ani, „este dificil să se întrunească cvorumul la Parlament în perioada de campanie electorală”. În context, Petru Andea a apreciat că este necesară și importantă în această perioadă prezența parlamentarilor în teritoriu, situație în care „nu alte suspiciuni sunt cauza pentru absența cvorumului”.

Acesta mai spune că ținta pe care PSD Timiș și-o asumă pentru primul tur al alegerilor prezidențiale se situează la nivelul scorului obținut de PSD în Timiș la alegerile europarlamentare, adică aproximativ 33%, în vreme ce pentru turul al doilea, a precizat acesta, ținta ar fi de minimum 50%.

Petru Andea a apreciat și că target-ul asumat de Victor Ponta pentru primul tur, de aproximativ 37,5%, este realist, în vreme ce, în turul al doilea, a preconizat deputatul PSD, o parte din electoratul de dreapta nu va merge monobloc către Klaus Iohannis, astfel încât, potrivit estimărilor acestuia, premierul Victor Ponta va fi viitorul câștigător al alegerilor prezidențiale.

Print Friendly, PDF & Email