Deputat PSD Florin Bîrsăşteanu: „Klaus Iohannis va tăia pensiile și salariile românilor, pentru că cine le-a tăiat o dată, le va mai tăia”

Lucian Ursuletu Florin Birsasteanu si Petru AndeaPrezidențiabilul ACL Klaus Iohannis ar fi unul dintre cei trei candidați agreați și susținuți de președintele Traian Băsescu, iar în spatele lui s-ar afla o echipă de consilieri pe probleme economice reprezentată de cei care au îngropat economia României. Acestea sunt aprecierile publice făcute, marți, de către reprezentanții PSD Timiş. Aceştia estimează că Iohannis va tăia pensiile și salariil, invocând ca argument că „cine a tăiat o dată salariile și pensiile le va tăia din nou”…

 

„În spatele lui Iohannis stau cei care au îngropat economia României”

Deputatul PSD de pe Colegiul III, medicul Florin Bîrsășteanu, s-a referit public, marți, la ofertele electorale ale candidaților cotați în acest moment cu primele două șanse, candidatul PSD Victor Ponta și candidatul ACL Klaus Iohannis.

Dacă în ceea ce îl privește pe Victor Ponta, aprecierile deputatului PSD au fost elogioase, acesta reliefând efectul pozitiv al măsurilor de „consolidare fiscală și dreptate socială” întreprinse de Guvernul Ponta –măsuri despre care a apreciat că se reflectă în creșterea excedentului bugetar în primele luni din 2014 cu 1,1 miliarde lei și în scăderea cheltuielilor cu 1,5% față de aceeași perioadă din 2013 –, în ce-l privește pe Klaus Iohannis, apreciază că acesta și-a dovedit deja public incompetența în domeniul economic. „Klaus Iohannis habar nu are de economie. Nu știe lucruri elementare”, susţine deputatul PSD, precizând că, în problemele economice, opiniile acestuia sunt cele ale membrilor staff-ului său de consilieri pe probleme economice, pe care i-a desemnat a fi cei care au crescut taxele și impozitele și care au tăiat pensiile și salariile românilor. „Klaus Iohannis nu știe cât e în România salariul minim pe economie, lucru inacceptabil pentru un viitor președinte”, a apreciat deputatul PSD, care a precizat că salariul minim, de la 1 iulie, este de 900 de lei: „Guvernul Ponta l-a crescut de la 850 de lei la 900 de lei”.

În plus, mai declară deputatul PSD, oamenii din spatele lui Klaus Iohannis au crescut TVA la 24%, aceștia fiind aceiași care „au îngropat economia României”, adică, potrivit enumerării deputatului PSD, „Ialomițeanu, Vass, Videanu, Blaga și Cătălin Predoiu”, care ar fi stat în spatele tăierilor de salarii și de pensii, alături de fostul premier Emil Boc.

Pentru a acorda ce promite astăzi, Klaus Iohannis ar genera un deficit de 6,6 miliarde de euro în 2015, susţine deputatul social-democrat, opinând că singura sursă posibilă de susținere pentru această sumă ar fi îndatorarea țării, „așa cum ne-a îndatorat și Băsescu”, despre care, de altfel, deputatul PSD a opinat că îl și susține pe candidatul Klaus Iohannis. Și, a conchis deputatul PSD, într-o argumentație vizând devoalarea presupuselor intenții ale lui Klaus Iohannis – pe care îl numeşte „un politruc norocos din fire” –, „cine a tăiat o dată pensiile și salariile, le va tăia din nou”.

Florin Bîrsășteanu a catalogat drept ipocrite și neserioase promisiunile făcute de cei pe care i-a numit cei trei candidați ai lui Traian Băsescu, desemnați în persoana Elenei Udrea, a lui Klaus Iohannis și a Monicăi Macovei, precizând că, spre deosebire de intențiile acestora, actualul premier nu își propune să crească taxele și impozitele, ci să aducă cota unică de impozitare spre valoarea de 10% și să diminueze valoarea TVA pentru fructe, legume, produsele bio și carne.

Print Friendly, PDF & Email