Timișoara se pune în mișcare, la Timotion

Alergotura Timisoara 2014 Foto alergotura.roPeste o mie de persoane – de la copii cu părinți şi părinți cu bebeluși, la persoane în fotoliu rulant, oameni antrenaţi sau mai puțin antrenaţi – sunt pregătiţi să ia startul la o tură de alergare, în cadrul „Timotion – Timișoara se mișcă!”.

 

Astfel, în 25 aprilie, între orele 7-15, circulația rutieră va fi blocată pe str. Academician Alexandru Borza, lângă Parcul Rozelor, această porțiune de drum fiind zona de start și parte din traseul curselor evenimentului de alergare Timotion – Timișoara se mișcă.

Organizatorul evenimentului, Asociația Alergotura, anunţă, printr-un comunicat remis redacţiei, că la eveniment sunt aşteptate să articipe persoane de toate vârstele – copii, părinți cu bebeluși, adolescenți, tineri și adulți. “Sunt înscriși peste o mie de participanți pentru cele cinci curse. Ca să evităm incidentele pe traseu și ca să asigurăm condiții de siguranță și confort pentru toată lumea este necesară blocarea circulației pe str. Academician Alexandru Borza”, spune Cristina Potra Mureșan, managerul proiectului.

Accesul pe str. Academician Alexandru Borza va fi blocat dinspre b-dul Michelangelo, dar și dinspre străzile Gheorghe Andrasiu, Silviu Bejan, Patriarh Miron Cristea și George Enescu. Vor asigura ordinea publică echipe ale Poliției Locale, iar la fiecare intersecție vor sta echipe de voluntari.

Timotion – Timișoara se mișcă, un proiect care beneficiază de sprijin din partea Primăriei Timișoara, a Consiliului Județean Timiș, este la prima ediție. Prin intermediul acestuia, organizatorii și-au propus să promoveze un stil de viață sănătos și spiritul civic. Vor beneficia de banii plătiți de participanți ca taxă de înscriere 11 proiecte ale unor organizații din Timișoara care, la rândul lor, și-au propus să ajute diferite grupuri țintă: de la persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, până la tineri părinți, elevi, copii orfani sau bolnavi.

Asociația Alergotura s-a înființat în mai 2011, la inițiativa lui Cătălin Petru, un tânăr timișorean care a renunțat la sedentarism. Inițiatorul a dorit să promoveze un stil de viață sănătos și echilibrat și a reușit să motiveze un grup din care astăzi fac parte aproape 50 de membri și peste 100 de fani, dintre care mulți au reușit să avanseze de la stadiul de începători până la cel de finaliști de maratoane. Clubul Alergotura organizează ture de alergare în aer liber, în fiecare zi, în diferite locuri din oraș: Calea Șagului, Calea Aradului, Calea Lugojului, Parcul Botanic, Parcul Central, în zona Galeriei de Artă Triade, zona Gării de Nord, b-dul Gheorghe Lazăr, b-dul Take Ionescu, la care poate participa oricine. 

Print Friendly, PDF & Email