Timişoara se pune în mişcare, în scop caritabil

La cursele de alergare Timotion s-au înscris aproape 2.500 de persoane

Timotion 2015Timișorenii sunt așteptați sâmbătă la cel mai mare eveniment de alergare organizat în oraș. Sâmbătă, 23 aprilie, în Parcul Rozelor și în zona centrală din Timișoara, va avea loc cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil organizat până acum în oraș.

 

La cele cinci curse Timotion – Timișoara se mișcă s-au înscris aproape 2.500 de persoane, cea mai mare participare înregistrată vreodată la un eveniment sportiv, anunţă organizatorii, Club Sportiv Asociaţia Alergotura.

Timotion va fi anul acesta o mare sărbătoare pentru oraș. Am pregătit un program pentru întreaga zi. Începem dimineața cu cele cinci curse de alergare, în mijlocul zilei va avea loc festivitatea de premiere, urmând ca până seara să aibă loc concerte susținute de trupe din Timișoara”, spune Cristina Potra-Mureșan, coordonarea evenimentului.

Aceasta anunţă că Timotion – Timișoara se mișcă! a reușit să genereze o colectare de fonduri masivă pentru 16 proiecte ale unor ONG-uri locale, până acum fiind strânşi aproape 170.000 de lei.

Pentru că startul curselor de alergare se va da pe str. Academician Alexandru Borza (fosta str. Trandafirilor ), aceasta va fi închisă circulației mașinilor în intervalul orar 7 – 14. De asemenea, echipa de organizare îi roagă pe locuitorii din zonă să parcheze autoturismele pe străzile lăturalnice pentru a le lăsa alergătorilor șoseaua liberă.

Programul complet al activităţilor poate fi citit prezentat pe pagina organizatorilor: http://www.timotion.ro/2016/04/20/programul-pregatirilor-si-evenimentului-timotion/

La această a doua ediție Timotion – Timişoara se mişcă, organizatorii lansează și o invitație pentru artiștii locali, aceea de a Surprinde spiritul Timotion! Ieșirea noastră din pasivitate.

Timișoara este primul oraș din România în care joggerii amatori s-au organizat într-o comunitate care promovează alergarea și oferă ajutor în mod voluntar începătorilor, celor care își doresc să facă mișcare pentru sănătate. Mai mult decât atât, la Timotion celebrăm ieșirea noastră din pasivitate, nu doar pentru beneficii personale, ci și din generozitate, pentru a contribui la îndeplinirea unor proiecte comune pentru comunitate. Artiștii sunt îndemnați să surprindă în imagini, sunete, povești evenimentul din 23 aprilie, apoi să le trimită organizatorilor pentru a contribui la platforma crowd-sourced a evenimentului: un loc virtual public unde vom împărți conținutul media tuturor celor interesați”, spun organizatorii.

Artiștii profesioniști și amatori sunt invitați să trimită până în 23 mai concepte pentru scurtmetraje, obiecte, instalații, performances cu tema Ieșirea din pasivitate. Un juriu format din reprezentanți ai asociațiilor Alergotura și Timișoara Capitală Culturală Europeană – Timișoara 2021 – va selecta propunerile pentru ca cele mai relevante să fie puse în practică, în limita unui buget total de 8000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email