13 artişti din toată lumea serbează, la Timişoara, Ziua mondială a artelor vizuale

Tabara creatie artistica Jimbolia13 artişti din toată lumea expun la Timişoara, de Ziua mondială a artelor vizuale, picturi pe carele-au realizat, cum câteva zile, într-o tabără de creaţie, la Jimbolia.

 

15 aprilie, ziua de naştere a lui Leonardo da Vinci, declarată World Art Day, este sărbatorită în acest an şi la Galeria Pygmalion – Casa Artelor prin printr-o expoziţie internaţională –Tabără Internaţională de Creaşie „Ştefan Jäger” – miercuri, 15 aprilie.

Operele care vor fi expuse în cadrul acestei expoziţii au fost realizate în perioada 4 – 11 aprilie la Jimbolia, la sediul Asociaţiei Blythswood Banat, de către 13 artişti din toată lumea – Elisabeth Lili Ochsenfeld, din Germania, Nadide Acar Karaca, din Turcia, Olga Djordjevici şi Katarina Djordjevici, din Serbia, Clemens Beungkun, din Coreea de Sud, Jo Ann Morning, din USA, Georgiana Gomez, din Mexic, Barbara Eleta Camoni, din Italia, Margot Paris, din Canada, Somgul Etsatici, din Turcia, Tar Bela, Carmen Bayer şi Costin Brăteanu, din România.

Cele mai bune două opere ale fiecărui artist au fost donate asociaţiei Blythswood Banat, o fundație caritabilă înființată în 2001 care realizează proiecte sociale şi culturale în comunitatea Jimbolia din vestul Timişului. Printre proiectele asociaţiei se numară două programe after-school pentru copii de clasele I-VIII, care provin din familii defavorizate, proiecte de îngrijire pentru tineri seropozitivi și servicii la domiciliu pentru persoane vârstnice care nu se pot gospodări și întreține singure.

Ajunsa la cea de-a treia ediţie, Tabără Internaţională de Creaţie „Ştefan Jäger” promovează arta prin colaborare şi schimb de idei. Numele Ştefan Jäger este reprezentativ pentru comunitatea Jimbolia. El a fost un pictor local de etnie germană, considerat unul dintre cei mai mari artişti ai Banatului de la începutul secolului al XX-lea.

Casa Artelor – care aparţine Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş – este un promotor al artei contemporane și un sprijin pentru artiști, prin spațiile pe care le pune la dispoziție: Galeria Pygmalion, Curtea cu Castan, Sala StudioArt, Galeria Subterană, Cafeneaua Klapka.

Print Friendly, PDF & Email