Timişoara, reprezentată de doi artişti, la Tabăra Internaţională de pictură din Argentina

claudiu-toma-foto-cj-timisDoi artişti plastici din Timişoara participă la lucrările Taberei internaţionale „Plein Air”, din Argentina.

 

Pictorul Claudiu Toma, cadru universitar la Facultatea de Artă şi Design din cadrul Universităţii de Vest, şi pictorul şi sculptorul Iancu David, câştigătorul unuia dintre Premiile pentru tineret la Salonul anual al artelor vizuale 2015 al Filialei din Timişoara a UAP, participă, în perioada 9 – 31 octombrie la lucrările Taberei Internaţionale „Plein Air”, organizată în localităţile Rosario şi San Jose de la Esquina, din Argentina.

Invitaţia la acest eveniment  – la care vor participa artişti plastici din Argentina, Germania, Ungaria, România, Lituania şi Olanda – a venit prin intermediul Filialei Timişoara a Uniunii Artiştilor Plastici.

Curatorul taberei de creaţie, anunţă UAP Timişoara, este pictorul Miguel Epes, numit recent ambasador onorific pentru artă al Republicii Argentina. În anul 2003, acesta a deschis o expoziţie personală în Galeria „Helios” din Timişoara, respectiv în Galeria „Pro Arte”, din Lugoj, şi a participat la expoziţiile de grup ale Taberelor de creaţie „Plein Air”.

În14 octombrie, cei doi artişti plastici vor participa, la Biblioteca Argentina din Rosario, la vernisarea unei expoziţii de grup organizate sub îndrumarea şi coordonarea curatorului Marcela Victoria Jurado Surber.

iancu-david-portret-foto-arhiva-personalaÎn15 octombrie, se vor întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, cu creatori şi cadre didactice din oraşul Rosario, cu pictorul argentinian Dante Taparelli, şi vot vizita aşezămintele cultural-artistice din Rosario. În 16 octombrie vor participa la un simpozion organizat şi găzduit de Facultatea de Artă a Universităţii Naţionale din Rosario.

În 22 octombrie, participanţii la Tabăra Internaţională „Plein Air” se vor întâlni cu artişti locali şi din împrejurimi, în Fuerte de la Esquina. Artiştii invitaţi şi curatorii locali vor realiza o operă de artă comună.

În 24 octombrie este programat vernisajul expoziţiei organizate de Asociaţia Spaniolă din San Jose de la Esquina.

Claudiu Toma şi Iancu David vor reveni acasă în 1 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email