12 artiști vizuali într-o expoziţie de colecție

Stefan Pelmus (4)Un colecţionar de artă aduce în fața publicului timișorean colecția sa de artă plastică strânsă de o viață.

 

Protagoniști ai expoziției colecţionarului de artă Nicolae Ioan Vrâncean sunt: Marin Gherasim, Leon Vreme, Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Torino Bocaniciu, Viorel Cosor, Miron Duca, Ștefan Pelmuș, Vasile Tolan, Adriana Ilin Tomici, Sorin Nicodim și Mircea Moldovan, anunţă, într-un comunicat Casa Artelor din Timişoara.

Colecția lui Nicolae Ion Vrâncean reunește peste 200 de lucrări semnate de unii dintre cei mai reprezentativi artiști contemporani din România și nu numai. „Parte din această colecție la care țin foarte mult va ajunge și în fața iubitorilor de arte din Timișoara. Expoziția aceasta este, de altfel, parte a unui proiect al meu de suflet”, mai spune Nicolae Ion Vrâncean. Care, de peste zece ani organizează simpozioane de creație în comuna Hărman, din judeţul Brașov, și, tot de atunci, colecția sa este expusă în marile orașe ale României. „Arta este pentru a bucura ochiul și sufletul. Asta încerc și eu să fac expunând lucrările strânse de-a-lungul vremii”, adaugă colecționarul Nicolae Ion Vrâncean

Vernisajul expoziţiei are loc joi, 21 iulie, de la ora 17, la Galeria Pygmalion. Lucrările vor sta pe simeze până în 3 august.

Print Friendly, PDF & Email