Lucrările de pe strada Ştefan cel Mare, aproape de finalizare

Strada Stefan cel Mare Timisoara Foto Radio TimisoaraPrimarul Timişoarei anunţă că lucrările derulate pe strada Ştefan cel Mare, în baza unui proiect cu finanţare europeană care a vizat, printre altele, reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramei stradale, se apropie de finalizare.

 

Edilul Nicolae Robu a anunţat, marţi, că într-un termen pe care l-a estimat la aproximativ trei sau patru săptămâni, va putea fi efectuată recepţia lucrărilor efectuate pe strada Ştefan cel Mare: „Lucrările începute în urmă cu mai puţin de un an sunt realizate în proporţie de 88%. Termenul de finalizare este în câteva săptămâni, trei – patru săptămâni. Nu cred că va fi nevoie de mai mult. Termenul contractual este mai lung, dar nu cred că trebuie să se ajungă la termenul limită”. 
În acest moment, se lucrează la asfaltarea şi la pregătirea pentru asfaltare pe partea de est a străzii Ştefan cel Mare, precum şi la amenajarea trotuarelor. Lucrările dificile, care au fost efectuate în subteran, precum şi majoritatea lucrărilor care au presupus executarea de intervenţii la fundaţii, au fost deja finalizate, mai spune edilul.

Precizând că, înainte de recepţia lucrării, va mai fi necesară şi efectuarea unei verificări şi a unor retuşuri la partea de stradă dată deja în folosinţă, pentru a se remedia eventualele nereguli apărute. Şi aceasta întrucât, explică Nicolae Robu, de la darea în folosinţă a uneia dintre cele două jumătăţi a străzii, gradul de solicitare al acestei porţiuni a fost peste cel nominal.

Lucrările pe strada Ştefan cel Mare, care au început în aprilie 2014, vizează reabilitarea liniei de tramvai şi modernizarea tramei stradale, în porţiunea cuprinsă între strada Şt. O. Iosif şi b-dul 1 Decembrie.

În octombrie a anului trecut, circulaţia a fost redeschisă, dar numai pe tronsonul care leagă intersecţia cu strada Şt. O. Iosif şi numai până la intersecţia cu d-dul 1 Decembrie. Ulterior, în decembrie, a fost deschisă şi circulaţia tramvaielor.

Referindu-se atunci la gradul de dificultate al lucrării, Nicolae Robu a precizat că au fost executate lucrări complexe şi de fineţe, vizate fiind inclusiv reţelele de utilităţi, care au fost înlocuite: „S-a lucrat la adâncime, aproape de fundaţia clădirilor. Aici avem utilităţile sub trotuar, mai puţin canalizarea, care nu putea fi mutată. O singură reţea a rămas sub carosabil, în rest toate celelalte sunt puse sub trotuare. (…) Nu vom mai avea din trei în trei metri diverse guri de acces la reţelele de utilităţi”.

Strada Ştefan cel Mare a fost supusă unui proces de reabilitare demarat în baza unui proiect finanţat din fonduri europene. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 24 de milioane de lei, lucrările de reabilitare fiind executate, potrivit informaţiilor oferite de edil, de compania Porr Construct.

Print Friendly, PDF & Email