Circulația se redeschide pe un tronson al străzii Ștefan cel Mare

Strada Stefan cel Mare in lucruÎncepând din seara de 1 octombrie, timișorenii vor putea circula din nou pe strada Ștefan cel Mare. Momentan, pe jumătatea reabilitată de stradă și doar cu acces la dreapta. Primarul promite că şi circulația tramvaielor va fi reluată în curând.

 

Primarul Nicolae Robu anunţă că, începând de miercuri seara, se va relua circulația pe strada Ștefan cel Mare, din Timișoara, pe porțiunea de stradă care a fost deja reabilitată. Circulația va fi deschisă, însă, doar pe un tronson: de la intersecția cu strada Șt. O. Iosif și până la intersecția cu b-dul 1 Decembrie.

Edilul mai spune că, în curând, în funcție de ritmul în care condițiile meteorologice vor permite efectuarea lucrărilor, va fi posibilă și reluarea circulației tramvaielor, în acest moment fiind finalizată betonarea porțiunii de suport a șinelor și derulându-se procedurile de montare a șinelor de tramvai. După deschiderea circulației pe tronsonul menționat, vor începe lucrările pe jumătatea cealaltă a străzii Ștefan cel Mare. Edilul a precizat și că vor fi păstrate, în continuare, restricțiile de acces dinspre Fabrica de Bere: „Pe Ștefan cel Mare se va merge tot prin acea buclă, stânga pe lângă Școala Generală 1, apoi ieșire pe Șt. O. Iosif și de pe Șt. O. Iosif se va intra pe Ștefan cel Mare”. Se va deschide, însă, accesul înspre și dinspre b-dul Eroilor, însă doar la dreapta, atât de pe strada Ștefan cel Mare pe b-dul Eroilor, cât și de pe b-dul Eroilor pe strada Ștefan cel Mare. „Va fi mult mai simplu, având conectat Eroilor cu Ștefan cel Mare și în continuare cu Stan Vidrighin”, mai spune primarul.

În ceea ce privește gradul de dificultate al lucrării, Nicolae Robu a precizat că au fost executate lucrări complexe și de finețe, vizate fiind inclusiv rețelele de utilități, care au fost înlocuite: „S-a lucrat la adâncime, aproape de fundația clădirilor. Aici avem utilitățile sub trotuar, mai puțin canalizarea, care nu putea fi mutată. O singură rețea a rămas sub carosabil, în rest toate celelalte sunt puse sub trotuare. (…) Nu vom mai avea din trei în trei metri diverse guri de acces la rețelele de utilități”, a mai informat edilul Nicolae Robu, care a precizat și că ritmul în care s-au efectuat lucrările a fost susținut, termenul de deschidere al tronsonului redeschis miercuri seara fiind devansat. În plus, mai spuen primarul, dacă vremea va fi prielnică, întreaga stradă se va da în folosință în decursul lunii decembrie.

Strada Ştefan cel Mare se află într-un proces de reabilitare demarat în baza unui proiect finanțat din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de peste 24 de milioane de lei, reabilitarea vizând tronsonul cuprins între strada Şt. O. Iosif și b-dul 1 Decembrie. Lucrările de reabilitare sunt executate, potrivit informațiilor oferite de edil, de compania Porr Construct.

Print Friendly, PDF & Email