Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare, aproape de finalizare

Strada Stefan cel Mare Timisoara Foto Radio TimisoaraPrimarul Timişoarei anunţă că lucrările derulate pe strada Ștefan cel Mare, în baza unui proiect cu finanțare europeană care a vizat, printre altele, reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramei stradale, se apropie de finalizare.

 

Edilul Nicolae Robu a anunțat, marți, că într-un termen pe care l-a estimat la aproximativ trei sau patru săptămâni, va putea fi efectuată recepția lucrărilor efectuate pe strada Ștefan cel Mare: „Lucrările începute în urmă cu mai puțin de un an sunt realizate în proporţie de 88%. Termenul de finalizare este în câteva săptămâni, trei – patru săptămâni. Nu cred că va fi nevoie de mai mult. Termenul contractual este mai lung, dar nu cred că trebuie să se ajungă la termenul limită”. 
În acest moment, se lucrează la asfaltarea și la pregătirea pentru asfaltare pe partea de est a străzii Ștefan cel Mare, precum și la amenajarea trotuarelor. Lucrările dificile, care au fost efectuate în subteran, precum și majoritatea lucrărilor care au presupus executarea de intervenții la fundații, au fost deja finalizate, mai spune edilul.

Precizând că, înainte de recepția lucrării, va mai fi necesară și efectuarea unei verificări și a unor retușuri la partea de stradă dată deja în folosință, pentru a se remedia eventualele nereguli apărute. Și aceasta întrucât, explică Nicolae Robu, de la darea în folosință a uneia dintre cele două jumătăți a străzii, gradul de solicitare al acestei porțiuni a fost peste cel nominal.

Lucrările pe strada Ștefan cel Mare, care au început în aprilie 2014, vizează reabilitarea liniei de tramvai și modernizarea tramei stradale, în porțiunea cuprinsă între strada Șt. O. Iosif și b-dul 1 Decembrie.

În octombrie a anului trecut, circulația a fost redeschisă, dar numai pe tronsonul care leagă intersecția cu strada Șt. O. Iosif și numai până la intersecția cu d-dul 1 Decembrie. Ulterior, în decembrie, a fost deschisă și circulația tramvaielor.

Referindu-se atunci la gradul de dificultate al lucrării, Nicolae Robu a precizat că au fost executate lucrări complexe și de finețe, vizate fiind inclusiv rețelele de utilități, care au fost înlocuite: „S-a lucrat la adâncime, aproape de fundația clădirilor. Aici avem utilitățile sub trotuar, mai puțin canalizarea, care nu putea fi mutată. O singură rețea a rămas sub carosabil, în rest toate celelalte sunt puse sub trotuare. (…) Nu vom mai avea din trei în trei metri diverse guri de acces la rețelele de utilități”.

Strada Ştefan cel Mare a fost supusă unui proces de reabilitare demarat în baza unui proiect finanțat din fonduri europene. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 24 de milioane de lei, lucrările de reabilitare fiind executate, potrivit informațiilor oferite de edil, de compania Porr Construct.

Print Friendly, PDF & Email