PMP Timiş: “Senatul s-a substituit instanţei de judecată, stabilind practic cine e vinovat și cine nu”

Roxana Iliescu PMPFiliala Timiş a Partidului Mişcarea Populară Timiş consideră că votul negativ dat în Senat cererii DIICOT de încuviinţare a începerii urmăririi penale a senatorului PNL Varujan Vosganian, în dosarul “Gaze ieftine”, este încă o dovadă a ipocriziei de care dau dovadă unele partide din Parlament.

 

Clamează peste tot lupta anti-corupţie, dar nu se feresc să facă scut în jurul propriilor aleşi”, acuză reprezentanţii PMP Timiş, într-un comunicat de presă trimis redacţiei.

Prin votul de joi, 12 februarie, același plen al Senatului a votat pentru începerea urmăririi penale, în cazul senatorului Ion Ariton. Fapt care îi determină pe oficialii PMP Timiş să aprecieze că Senatul s-a substituit instanţei de judecată, stabilind practic cine e vinovat și cine nu. “Nu este prima dată când aleşi din vechiul PNL sunt protejaţi prin blocarea demersurilor procurorilor în Parlament. Să ne amintim de cazul domnului Chiuariu care avea deja o condamnare definitivă. A fost nevoie de încă un dosar penal pentru ca aleşii să-l lase din mână”, acuză PMP Timiş.

Pe de altă parte, critica ulterioară a votului din Senat, făcută de preşedintele Klaus Iohannis, este catalogată de preşedintele organizaţiei Timiş a PMP, avocatul Roxana Iliescu, drept simplă demagogie. “Vosganian se afla în această situaţie şi pe vremea când Iohannis era preşedinte al PNL. Cu toate acestea, nu l-am văzut să aibă o atitudine ferma în acea perioadă, cum de altfel nu a avut nici în ce-l priveşte pe Chiuariu”, precizează Roxana Iliescu.

Aceasta ţine să sublinieze că PMP a votat întotdeauna în favoarea cererilor procurorilor, indiferent de zona politica din care proveneau cei vizaţi şi declară că partidul rămâne fidel principiului că instanţa de judecată, nu Parlamentul este în măsură să analizeze probe şi să se pronunţe asupra vinovaţiei sau nevinovaţiei persoanelor vizate.

Print Friendly, PDF & Email