PNL, acuzat de complicitate cu PSD în cazul senatorului Dan Șova

PMP Timiş: „Senatul nu a votat pentru ca DNA să-l aresteze sau nu pe Șova, ci împotriva dreptului DNA de a înfățișa unui judecător probe”

Roxana-IliescuPNL construiește, alături de PSD, ziduri menite să îl pună la adăpost pe senatorul Dan Șova de solicitările de încuviințare a începerii urmăririi penale venite din partea justiției, acuză PMP Timiș. Care apreciază că absența de la votul din Senat a 11 dintre senatorii PNL reprezintă o dovadă a unei complicități tacite a reprezentanților PSD și PNL, ce reeditează, în acest fel, ofensiva la adresa Justiției din perioada USL.

 

Reprezentanții PMP Timiș amendează votul din 2 iunie, din Senat, în cazul senatorului PSD Dan Șova, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Aceștia apreciază că respingerea solicitării venite din partea procurorilor DNA reprezintă un rezultat al acțiunii conjugate a unor politicieni din PSD și PNL, reuniți în ceea ce desemnează a fi o „frăție a penalilor”.

Reprezentanții PMP Timiș apreciază că senatorilor PSD, care l-au susținut fățiș pe Dan Șova în demersul menit să îl plaseze la adăpost de solicitările Justiției, li s-au adăugat, în mod tacit, o parte dintre senatorii PNL care au absentat în ziua exercitării votului: „În timp ce senatorii PSD, dirijați de pe margine de un adevărat general fără trese precum Ilie Sîrbu, s-au luptat pe baricade să-l apere de justiție pe Dan Șova, cei ai PNL, care oficial nu au loc în «cetatea guvernării», chiar în ziua în care au depus și o moțiune simplă, au dezertat de pe câmpul de luptă, facilitând victoria împotriva justiției repurtată de PSD”, spune preşedintele PMP Timiș, avocatul Roxana Iliescu.

Aceasta lansează acuze îndreptate în direcția celor 11 senatori PNL absenți. Din pricina cărora balanța voturilor a înclinat, din nou, în favoarea lui Dan Șova, prin nesocotirea solicitării venite din partea reprezentanților Justiției: „Dacă cei 11 senatori PNL absenți – Antonescu Crin, Boagiu Anca, Bodea Cristian, Chiru Gigi, Dumitrescu Iulian, Popa Mihaela, Popescu Corneliu, Popescu Dumitru, Mihai Neagu, Grigoras Viorel, Florian Daniel – ar fi participat la vot și ar fi votat așa cum se spune că au votat toți colegii lor de partid, existau cele mai mari șanse ca Dan Șova să fie în situația de a răspunde în fața justiției că orice cetățean al acestei țări. Astfel, votul de 66 la 72 înregistrat putea fi foarte bine 77 la 72”.

PMP Timiș apreciază ca fiind tardivă și lipsită de substanță reacția senatorului Vasile Blaga, co-președinte al PNL, potrivit declarațiilor căruia le vor fi aplicate sancțiuni reprezentanților PNL care au absentat de la vot.

Avocatul Roxana Iliescu, președintele PMP Timiș, apreciază că votul din Senat, de marţi, a reprezentat o probă de acțiune în coeziune a celor două partide – PSD și PNL. Despre care opinează că au oferit astfel spectacolul grotesc al unui USL reînviat, care i-a acordat lui Dan Șova șansa de a beneficia de super-imunitatea pe care parlamentarii români și-au asigurat-o: „Spectacolul grotesc oferit de USL, de data aceasta fără mir, l-a supra-imunizat pe Dan Șova, cercetat de DNA pentru fapte de corupție, acuzat că ar fi distrus probe, hard-uri de calculator și documente și că ar fi prezentat procurorilor DNA documente false, antedatate!”.

Președintele PMP Timiș acuză Senatul că se opune înfăpturii justiției, în vreme ce premierul Victor Ponta recurge la un nou demers de manipulare a percepției opiniei publice: „Încă o dată, Ponta minte cu nerușinare, crezând că digerăm bazaconiile pe care le emite! Senatul nu a votat pentru ca procurorii DNA să-l aresteze sau nu pe prietenul lui, Șova. Senatul a votat împotriva dreptului procurorilor DNA de a înfățișa unui judecător probele în baza cărora solicită arestarea. Nu Senatul, ci judecătorul de drepturi și libertăți este competent să analizeze probele în virtutea cărora procurorii își întemeiază cererea și să se pronunțe pentru sau împotriva măsurii arestării!”.

Print Friendly, PDF & Email