Studenţi în vizită de studiu la Consiliul Judeţean Timiş

consiliul judetean timisCirca 60 de studenţi de la Universitatea de Vest din Timişoara au fost timp de trei zile la Consiliul Judeţean Timiş în vizite de studiu, în cadrul cărora le-a fost prezentată instituţia administraţiei judeţene.

 

Miercuri, 14 ianuarie, mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor au avut o întâlnire cu vicepreşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, cu consilierul judeţean Marin Popescu şi cu funcţionari publici, după cum declară purtătorul de cuvânt al CJ Timiş, Jana Lavrits. Călin Dobra, mai spune ea, le-a făcut studenţilor  o scurtă prezentare a activităţii administraţiei judeţene şi a proiectelor de investiţii aflate în derulare în Timiş. Iar directorul executiv al Direcţiei Administraţie Publică Locală, Doina-Adriana Tărîlă, le-a oferit detalii privind prevederile legislative, organizarea administrativă şi direcţiile de dezvoltare ale CJ Timiş.

În septembrie 2014, CJ Timiş a aprobat încheierea unei convenţii de parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara pentru proiectul intitulat „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul convenţiei  între CJ Timiş şi UVT este stabilirea cadrului în care se organizează şi se desfăşoară vizitele de studiu ale studenţilor.

Obiectivul general al proiectului la nivel naţional constă în îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate și propriului set de competențe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5.000 de studenți ca urmare a participării la un program integrat de consiliere și orientare profesională”, declară Jana Lavrits.

Print Friendly, PDF & Email