Consiliul Judeţean Timiş vrea să desfiinţeze Adetim

consiliul-judetean-timis-plenNemulţumită de modalitatea de derulare a proiectelor cu finanţare europeană, dar şi de organizarea activităţii pe segmentul drumurilor judeţene, conducerea Consiliului Judeţean Timiş se pregăteşte să desfiinţeze Adetim şi să reorganizeze radical Direcţia de Administrare a Drumurilor şi Podurilor.

 

Reproşuri: rezultate slabe şi organizare învechită

Consiliul Judeţean Timiş pregăteşte o modificare substanţială a organigramei instituţiei, anunţându-şi intenţia de a-şi reorganiza propriul aparat prin preluarea Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene Timiş şi a Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Timiş, care se desfiinţează.

În lista de nemulţumiri constatate după analiza activităţii structurilor din subordine, echipa CJ Timiş menţionează, în primă fază, suprapunerea de competenţe, respectiv „ necesitatea stabilirii şi coordonării atribuţiilor în mod unitar, eliminarea discontinuităţilor, a suprapunerilor şi/sau a paralelismelor în mai multe structuri organizatorice”. Urmează imediat pe listă „rezultatele slabe obţinute în accesarea de fonduri externe nerambursabile” (probabil, fiind invocate celebrele proiecte pierdute de CJ Timiş) dar şi „organizarea şi funcţionarea activităţii privind drumurile judeţene, care a rămas la nivelul anului 2001”, adică pe vreme când instituţia se afla în mandatul altui social-democrat Dan Ioan Şipoş.

Nu în ultimul rând, CJ Timiş invocă necesitatea îmbunătăţirii şi eficientizării activităţilor privind funcţionarea aparatului de specialitate al administraţiei judeţene şi a serviciilor publice de interes judeţean şi a creării unor structuri distincte de monitorizare şi control.

Probabil însă că la Adetim una dintre marile „buline negre” a fost Parcul Industrial Timişoara, care a generat în mod constant probleme şi litigii în ultimii ani. În privinţa Direcţiei de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, unele reproşuri ar mai putea viza, probabil, eventualele constatări ale Curţii de Conturi de la ultimele controale, cu nepotriviri legate de lungimea unor drumuri reabilitate.

 

Consilier judeţean: „Probabil că se vor aduce directori din afara instituţiei”

Dacă în privinţa Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene Timiş lucrurile sunt mai simple, desfiinţarea Adetim ar putea pune în pericol proiectele europene aflate în derulare. „Noi nu cunoaştem nici procedura, nici calendarul avut în vedere pentru desfiinţarea Agenţiei. Cert este că au fost depuse proiecte pe multiple finanţări, iar în varianta desfiinţării, există o mare probabilitate ca aceste proiecte să fie pierdute”, ne-a declarat un reprezentant al Adetim, care nu a dorit să-i fie publicat numele.

Consilierul judeţean PNL Tiberiu Lelescu spune că doar li s-a prezentat organigrama. „Probabil ideea e că fiecare şef nou îşi face propria echipă, după cum consideră că ar fi mai bine. Aceste permutări îmi confirmă că, deşi se promite că se face administraţie, se face tot politică, până la urmă. Nu mă convinge eficienţa reorganizării, dacă se elimină două structuri şi se crează şase direcţii executive, cu vreo zece sub-direcţii. Nu a fost dat nimeni afară, dar era şi greu, pentru că sunt funcţionari publici. Însă pentru noii directori ale acestor structuri reorganizate probabil că se va aduce personal din afară. Sper să nu vedem personaje care au muncit doar pe linie de partid, şi acum vor un ciolan”, mai spune Tiberiu Lelescu.

Print Friendly, PDF & Email