Vicepreşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis: „Prin excluderea lui Sorin Grindeanu se încalcă statutul partidului”

Deputatul PSD de Timiş Alfred Simonis susţine că nu crede că CExN al PSD poate lua decizia excluderii din partid a unui membru şi că propunerea ar fi trebuit făcută de organizaţia locală.

 

Deputatul PSD de Timiş Alfred Simonis şi, totodată, preşedintele Tineretului Social Democrat Timiş şi vicepreşedinte al PSD Timiş, spune, citat de Mediafax, că organizaţia locală ar trebui să facă o propunere de excludere, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul lui Sorin Grindeanu, care este şi preşedinte al PSD Timiş: „Organizaţia locală trebuie să propună excluderea unui membru de partid şi sub nicio formă nicio organizaţie din Timiş nu a făcut această propunere, nu a luat această decizie şi nici nu o va lua, vă garantez acest lucru. Eu nu cred că CExN poate să ia o astfel de decizie, cred că este o decizie pripită, sper să se revină în cel mai scurt timp asupra ei.”

Alfred Simonis a mai precizat că ar trebui făcute demersurile necesare astfel încât statutul partidului să se respecte şi să fie convocat un congres: „Cred că trebuie făcute toate demersurile pentru ca statutul să se respecte, să se convoace un congres, pentru că dacă un membru este exclus şi are o funcţie importantă în partid poate contesta în congres această decizie. Cred că trebuie să se aşeze conducerea partidului la masă, cu calm şi să revină asupra acestei decizii, care este pripită şi fără sens”.

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus, azi, din partid, după ce membrii CexN al PSD au decis în unanimitate că acesta trebuie să părăsească formaţiunea. Totodată, s-a decis că orice membru al PSD care acceptă să facă parte dintr-un Guvern care nu are susţinerea partidului să fie exclus.

 

Print Friendly, PDF & Email