Vicepreşedintele Goldman Sachs Int., fost director al Băncii Angliei, Lordul Griffiths of Fforestfach, se va afla în vizită la Timişoara, unde va susţine o conferinţă.
Lordul Griffiths of Fforestfach, vicepreşedinte al Goldman Sachs Int., Membru al Camerei Lorzilor din Marea Britanie, va conferenţia joi, 10 aprilie, de la ora 19, la Centrul Areopagus din Timişoara. Acest eveniment face parte din seria „Ştiinte politice şi comunicare”, o serie de evenimente organizate de Centrul Areopagus în cadrul proiectului „Credinţa şi profesia”, al căror moderator este conf. dr. Silviu Rogobete, de la Universitatea de Vest.
Lordul Griffiths de Fforestfach a predat la London School of Economics, din 1965 până în 1976, după care a fost numit profesor de economie bancară şi finanţe internaţionale la City University şi decan al City University Business School, din 1982 până în 1985. În aceeaşi perioadă, a fost şi director al Băncii Angliei. Lordul Griffiths a servit Guvernul Marii Britanii ca şef al Unităţii politice al Cabinetului primului-ministru, din 1985 până în 1990. Ȋn funcţia de consilier special al lui Margaret Thatcher a fost responsabil de politicile interne, fiind arhitectul principal al programelor de privatizare şi dereglementare ale guvernului din acea perioada. Din 1991 este membru în Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Ȋn prezent, este vicepreşedinte al Goldman Sachs International şi consilier internaţional al Goldman Sachs pe probleme strategice cu privire la investiţiile de capital şi operaţiunile din Regatul Unit şi Asia, cât şi pentru dezvoltarea de afaceri la nivel mondial.
Pentru o perioadă îndelungată, a fost şi preşedinte al Fondului Lambeth al Arhiepiscopului de Canterbury. În prezent, este preşedinte al ONG-ului Christian Responsability in Public Affairs. A scris numeroase articole și a conferențiat pe teme economice și pe relația dintre credința creștină și politică sau afaceri, publicând lucrări academice pe teme referitoare la politicile monetare sau la etica creștină.
Ultimele comentarii