Universitatea de Vest din Timișoara a deschis la Roma expoziția „Ricorrenze”

Foto: UVT

O expoziție-eveniment, Ricorrenze / Recurențe / Recurrences, în organizarea Universității de Vest din Timișoara, este vernisată, la acest sfârșit de săptămână, la Accademia di Romania din Roma.

 

Expoziția este organizată în spațiul oferit de Institutul Cultural Român, Accademia di Romania din Roma. Proiectul este realizat în cadrul parteneriatului Facultăţii de Arte şi Design Timişoara cu Asociaţia şi Revista bilingvă Orizonturi Culturale Italo-Române (orizonturiculturale.ro), care promovează relaţiile culturale dintre cele două ţări printr-o activitate editorială intensă şi prin mediere interculturală.

Expoziția Ricorrenze / Recurențe / Recurrences grupează o selecție de lucrări ale profesorilor Facultății de Arte și Design din Timișoara și pune în lumină aspecte care se prelungesc, revin, se dezvoltă și sunt asimilate unui nivel elevat al coerenței operelor acestora.

Foto: UVT

În cadrul evenimentului, la Accademia di Romania din Roma se află o echipă de reprezentare a Universității de Vest din Timișoara, coordonată de rectorul acesteia, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, alături de care se află și partenerii evenimentului, ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, și directorul ICR Roma, prof. univ. dr. Rudolf Dinu.

Cultura nu se face doar acasă! Am regăsit la Roma prieteni buni ai UVT, aflați departe de casă, dar totuși atât de aproape prin toate cele ce ne leagă. Arta trebuie împărtășită, iar prin această expoziție răspundem interesului celor ce se află în capitala Italiei, dornici să ne cunoască în dimensiune artistică”, declară prof. univ. Marilen Gabriel Pirtea.

Foto: UVT

Facultatea de Arte și Design din este una din cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara care, prin specificul său vocațional, este unul din pilonii programului multianual al UVT desfășurat sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”.

Print Friendly, PDF & Email