Tasi Tajó, în expoziţie la Biblioteca Centrală Universitară din Timişoara

Foto: Cristian Sebastian Peica

Biblioteca Centrală Universitară “Eugen Todoran”, din Timişoara, găzduieşte expoziţia Grafie-cartea ca obiect a artistului plastic Tasi Tajó.

 

La vernisaj, care va avea loc azi, de la ora 17, vor vorbi Adriana Babeţi, Vasile Docea, Ileana Pintilie, Smaranda Vultur şi Ioan Vultur. Expoziţia poate fi vizitată până în luna iunie.

Născut în 1966, la Timişoara, Iosif Tasi, numit şi Tajo, este absolvent al Liceului de Arte Plastice din Timişoara, apoi al Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara, Secţia pictură, promoţia 1996.

A fost distins cu Premiul al II-lea, primit din partea Fundaţiei „Dante Alghieri”, Timişoara, în 1991, cu Premiul de Excelenţă Culturală, acordat de în 2002 de Compania de zbor Austrian Airlines şi, tot în 2002, cu Marele Premiu, la Expoziţia Internaţională Mail Art, din Kaposvár, Ungaria, cu Diploma de Excelenţă, acordată de Primăria Municipiului Timişoara, în 2005, la evenimentul Arta de a trăi într-un oraş european, organizată la Parlamentul Europei, iar în 2007, cu Premiul al II-lea „Brâncuşiana”, la Salonul Naţional de Sculptură Mică, Târgu-Jiu.

Print Friendly, PDF & Email