“Simetric, niciodată identic”, în expoziţie la Art Encounters

Adela Giurgiu, „Lost but found”, 2021. Foto: Art Encounters

Fundația Art Encounters organizează un brunch urmat de un tur ghidat al expoziției Simetric, niciodată identic, în cadrul căreia publicul va putea admira lucrări ale artistelor Ioana Bătrânu, Adela Giurgiu și Agnes Varda, după un concept curatorial al Dianei Marincu.

 

Evenimentul va avea loc joi, 11 noiembrie, de la ora 18, la sediul Fundaţiei Art Encounters. Vor participa Adela Giurgiu, una dintre artistele expuse, Mihai Pop, curator și director al Galeriei Plan B, și Diana Marincu, directoarea artistică a fundației și curatoarea expoziției.

Adela Giurgiu, privindu-şi tabloul. Foto Art Encounters

Adela Giurgiu (născută în 1990) este originară din Cluj-Napoca. În practica sa picturală, culoarea concretizează mereu adâncimile imaginarului și declanșează un itinerariu, unde căutarea este copleșită de viziunile ce se nasc pe suprafața pânzei. Povestea își are izvorul într-un dialog fertil între ceea ce este și ceea ce este necreat încă.

Mihai Pop (născută în 1974) este absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj, artist vizual și coordonator al Galeriei Plan B, spațiu de producție și expunere a artei contemporane deschis la Cluj în 2005. În septembrie 2008, Plan B a deschis un al doilea spațiu expozițional la Berlin. Mihai Pop este unul din inițiatorii Fabricii de Pensule, spațiu cultural deschis la Cluj în 2009. Trăiește și lucrează în Cluj-Napoca și Berlin.

Ioana Bătrânu, „Interior melancolic”, 1999

Expoziția Simetric, niciodată identic va fi deschisă în perioada 10 noiembrie 2022 – 4 martie 2023, putând fi vizitată la sediul Art Encounters, de pe b-dul Take Ionescu 46C, Timișoara, de marți până sâmbătă, între orele 12 -18.

Evenimentul face parte din proiectul Art Encounters 2022–FORmART, finanțat de Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Print Friendly, PDF & Email