O parte din filmele lui Harun Farocki, în expoziție la Art Encounters Timişoara

Foto Hertha Hurnaus – Goethe Institut

Azi, la Timişoara, va avea loc vernisaj expoziției Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă, în prezența artistei și regizoarei Antje Ehmann, coautoarea unei părți semnificative din lucrările prezentate.

 

Evenimentul, organizat de Fundația Art Encounters și Centrul Cultural German Timișoara, va avea loc azi, de la ora 19, la sediul Fundației Art Encounters din Timișoara, pe b-dul Take Ionescu 46C (Casa Isho).Cu ocazia vernisajului, publicul va putea lua parte la tururi ghidate în expoziție – alături de Diana Marincu, curatoarea expoziției, Mona Petzek, directoarea Centrului Cultural German Timișoara, și Antje Ehmann –, putând descoperi o selecție din filmele, video-urile și instalațiile lui Harun Farocki. Acesta este unul dintre cei mai importanți cineaști germani, cunoscut datorită abordării experimentale a imaginii și a montajului, și mai ales a incursiunilor sale critice în micronarațiunile despre istorie, mentalități și realități politice.

Fundația Art Encounters este coorganizator al evenimentului de mare amploare Noaptea Albă a Galeriilor, care va avea loc anul acesta în format extins, pe durata unui întreg weekend. Începând de vineri, 2 octombrie, până duminică, 4 octombrie, expoziția Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă va putea fi vizitată la sediul Fundației Art Encounters până la miezul nopții.

Expoziția este realizată cu sprijinul unor instituții de renume, precum Goethe Institut, Harun Farocki GbR și Neuer Berliner Kunstverein, și va putea fi vizitată în perioada 1 – 31 octombrie. Evenimentul face parte din Programul Cultural pentru 2020 – Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Tururile ghidate și vizitele în expoziție vor fi organizate în acord cu măsurile de distanțare socială. Programările se pot face online, pe www.artencounters.ro sau telefonic, cu mențiunea că, în cadrul tururilor ghidate, va exista un număr limitat de locuri disponibile și fără programare.

 

Print Friendly, PDF & Email