Senator USR Raoul Trifan către Alin Nica: „Nu mai sabotați Capitala Culturală!

Senatorul USR de Timiș Raoul Trifan, afirmă că pentru Alin Nica, președintele liberal Partidului Liberal Timiș, Capitala Culturală nu înseamnă decât două lucruri: „încă o ocazie să faulteze administrația USR” și „resurse bugetare pe care le poate redirecționa spre rețeaua de agățători de partid pe care și-a construit-o în județ”.

 

„Capitala Culturală Europeană este șansa unei generații de timișoreni de a face cultura și istoria orașului lor cunoscute la nivel internațional. Evenimentul de anul viitor are potențialul de a dezvolta Timișoara și de a o transforma într-unul dintre orașele-magnet pentru turiștii din întreaga lume, totul cu efecte benefice pe termen lung pentru capitala Banatului. Pentru Alin Nica, în schimb, Capitala Culturală nu înseamnă decât două lucruri: încă o ocazie să faulteze administrația USR și, mai important, resurse bugetare pe care le poate redirecționa spre rețeaua de agățători de partid pe care și-a construit-o în județ”, atrage atenția, într-un comunicat de presă, senatorul USR de Timiș Raoul Trifan.

Acesta susține că finanțarea guvernamentală, atât de necesară și deja foarte întârziată, este blocată „din nou și din nou” de șeful PNL Timiș, Alin Nica, în încercarea de a deturna o parte cât mai mare din fonduri spre aparatul propriu: „Președintele Consiliului Județean dorește să drămuiască el banii guvernamentali destinați capitalei culturale, nu Primăria care este direct responsabilă de succesul evenimentului. Gurile înfometate din jurul lui Nica sunt multe și își cer partea.”

Senatorul USR Raoul Trifan îl numește pe Alin Nica „pacoste care s-a abătut asupra județului nostru”: „Acest individ îmbogățit din afaceri dubioase în comuna pe care a păstorit-o până de curând este ca o pacoste care s-a abătut asupra județului nostru. Un simplu politruc cu aere de mare om politic, el nu înțelege cu adevărat importanța acestui proiect pentru Timișoara. Capitala Culturală este a timișorenilor, domnule Nica, nu a peneliștilor! Nu o mai sabotați!”

 

Print Friendly, PDF & Email