Proiecție de film în cadrul expoziției „Apocalipsa elefantului alb”

Natura umană, primul documentar românesc care explorează relația dintre om, animale și natură, este proiectat în cadrul expoziţiei Apocalipsa elefantului alb, care aduce la Timişoara mai mult de 40 de artiști din România și din străinătate. 

 

Proiecția filmului Natura umanăva avea loc joi, 12 august, de la ora 20, în curtea Comenduirii Garnizoanei Timișoara. Proiecția va fi precedată de o discuție a publicului cu regizorul și cu producătorul filmului, Eduard Nistru.

â

Natura umană este primul documentar românesc care explorează relația dintre om, animale și natură. Filmul își propune să ridice mai multe întrebări privitoare la interacțiunea noastră cu animalele și cu mediul înconjurător. Ce responsabilități avem față de animale? Cu ce prejudecăți legate de alimentație ne confruntăm în societate? Cum afectează exploatarea animalelor mediul și sănătatea umană și ce soluții avem la îndemână? Filmul mai reușește și să aducă în fața noastră, după doi ani de investigații și interviuri cu artişti, medici nutriționiști, filosofi, politicieni, sportivi, activiști sau oameni simpli, experiența și poveștile de viață ale acestora, toate cuprinse într-un documentar captivant care va prezenta lumea așa cum o știm într-un mod unic.

Participarea este gratuită, iar proiecția este cuprinsă în cadrul programului (be)coming together co-finațat de Consiliul Județean Timiș.

Alături de proiectul B/U, aflat la a șasea ediție, eveniment construit în acest an în jurul expoziției Apocalipsa elefantului alb, artiștii vor susține screening-uri, prezentări, ateliere, tururi ghidate alături de echipa curatorială și discuții libere cu organizațiile implicate în activități comunitare pe teme legate de conservarea mediului, reciclare, protecția animalelor.

La expoziţia Apocalipsa elefantului alb, unul dintre cele mai mari evenimente de artă contemporană din acest an,  vor participa peste 40 de artiști din România și din străinătate. Aceasta s-a deschis la începutul lunii august, la Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email