Primăria Timișoara a recuperat o nouă proprietate a orașului, în Elisabetin

Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara a recuperat una dintre proprietățile orașului, care a fost ocupată ilegal timp de peste zece ani, un apartament dintr-o clădire istorică din cartierul Elisabetin. „Știți cazurile alea în care întâi era ocupat ilegal un apartament într-o clădire istorică, iar apoi urma restul? Acesta e unul din acele cazuri”, spune primarul Dominic Fritz.

 

Știți cazurile alea în care întâi era ocupat ilegal un apartament într-o clădire istorică, iar apoi urma restul? Cu terorizarea celorlalți proprietari din imobil, cu șmecherii avocățești, cu presiune, cu complicitatea instituțiilor – până când puneau mâna pe clădire, apartament cu apartament. Acesta e unul din acele cazuri. Apartamentul Primăriei l-au ocupat ilegal de peste zece ani și au încercat să pună mâna pe clădire. Cazul de azi e încă o dovadă a delăsării cu care a fost tratat patrimoniul Timișoarei timp de decenii. E inadmisibil să nu îți pese că în casa ta se locuiește ilegal. Azi, transmit un semnal limpede că vremurile alea au trecut”, declară primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a notificat ocupanții ilegali ai apartamentului, în vederea evacuării, în luna septembrie, însă aceștia nu s-au conformat, astfel s-a început un proces pentru evacuare. Ocupanții au contestat evacuarea, însă Primăria a câștigat definitiv în instanță în 17 octombrie 2023, iar în noiembrie a pus în executare decizia instanței.

Apartamentul, care are trei camere, se află între Piața Bălcescu și Piața Bisericii, pe str. Protopop George Dragomir, nr. 3, respectiv lângă Liceul „Grigore Moisil”. Acesta are 3 camere. Persoanele care au stat au stat în acel apartamentul l-au ocupat fără a avea drept de proprietate sau închiriere. Evacuarea a fost realizată prin executor judecătoresc și cu sprijinul forțelor de ordine. Tot apartamentul a fost golit de bunurile aflate acolo. Cei care au ocupat abuziv apartamentul nu au fost, însă, găsiți la fața locului.

Întreg imobilul a fost în atenția presei de-a lungul timpului, plecând de la semnalele de alarmă trase de cei de bună-credință care locuiau în clădire și care au reclamat presiunile și intimidările care se fac asupra lor.

„În ultimii doi ani, cu o echipă curajoasă am luat teren cu teren, casă istorică după casă istorică și recuperăm tot ce e al Municipiului Timișoara. E un proces care va dura luni bune, dar mă bucur că începem să avem primele rezultate. Atât pe malul Begăi, cât și în recuperarea imobilelor Primăriei. Suntem pe un drum care nu mai are cale de întors: refuz să las administrația să mai fie complice a acestor practici mafiote care au devalizat Timișoara”, mai spune primarul Dominic Fritz.

Imobilul a fost vizat de mai multe litigii de-a lungul anilor privind înscrierea frauduloasă a dreptului de proprietate de către persoane dubioase, drepturi care au fost radiate prin decizia instanțelor judecătorești. Unul din apartamentele Primăriei – cel evacuat acum – a rămas ocupat ilegal chiar și după ce imobilul a revenit Municipalității. În prezent, Primăria Timișoara este proprietarul clădirii cu excepția a patru apartamente, care au fost cumpărate de foști chiriași, rezidenți de bună-credință, spun oficialii Municipalităţii.

Print Friendly, PDF & Email