Parteneriat între Ministerul Mediului şi Institutul de Cercetării Avansate de Mediu al UVT

Marilen Pirtea şi Mircea Fecher. Foto: UVT

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a vizitat miercuri, 7 februarie, Institutul de Cercetării Avansate de Mediu din cadrul Universității de Vest din Timișoara și a semnat, alături de rectorul UVT, prof. univ. dr. 07Marilen Gabriel Pirtea, două acorduri pentru practică studențească și cooperare interinstituțională.

 

Primul dintre acestea, Acordul-cadru de colaborare privind efectuarea stagiului de practică în cadrul programelor de studii universitare de licență și masterat, prevede soluții de organizare în parteneriat a stagiilor de practică prin care studenții UVT vor fi inițiați în aplicarea cunoștințelor teoretice de specialitate. Scopul declarat al acestor stagii este de a consolida și a valorifica cunoștințele teoretice primite de practicanți în cadrul procesului de instruire, dar și formarea competențelor necesare pentru a aplica ceea ce au acumulat în perioada de instruire teoretică, în concordanță cu specificul specializării pentru care se pregătesc, transmite Universitatea de Vest din Timişoara.

Al doilea document convenit este un Protocol de colaborare prin care s-a stabilit o manieră coerentă de cooperare interinstituțională între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Universitatea de Vest din Timișoara, în ceea ce privește activități desfășurate în vederea formării profesionale în administraţia publică pe domeniul schimbărilor climatice, dar și pentru elaborarea de politici publice bazate pe dovezi științifice în domeniul mediului.

 

Print Friendly, PDF & Email