O legendă a acrobaţiilor aeriene vine la mitingul aviatic de la Timişoara

La Timişoara va avea loc mâine, 10 iunie, mitingul aviatic „Timişoara Air Show”, în timpul cărui va evolua, alături de piloţi ai Forţelor Aeriene Române, şi o adevărată legendă a acrobaţiilor aeriene, Jurgis Kairys.

 

Noutatea acestei ediţii a mitingului aviatic, ajuns la cea de a IV-a ediţie, este că spectacolul aerian va avea loc seara, de la ora 19, anunţă oficialii Aeroportului Internaţional Timişoara, organizatorul evenimentului. Vor putea fi urmărite evoluţiile piloţilor din cadrul Forţelor Aeriene Române, ai formaţiei Asalt şi Iacării acrobaţi. Vedeta acestei ediţii va fi pilotul lituanian Jurgis Kairys, o adevărată legendă a acrobaţiilor aeriene, inginer aeronautic, dar şi inventator al mai multor manevre spectaculoase pe cer. La final, spectatorii vor putea asista la un show incendiar cu formaţia „tribut AC/DC”, The Rise of The City King, din Bucureşti.

„De patru ani venim în sprijinul iubitorilor de aviaţie şi am dorit să le oferim spectacole cât mai diverse. Publicul a apreciat aceste eforturi, prezentându-se în număr tot mai mare, în fiecare an. La ediţia din 2017, vrem să aducem ceva inedit, un spectacol aviatic de seară, cu efecte pirotehnice la final”, declară directorul general al AIT, Daniel Idolu.

Accesul spectatorilor în perimetrul evenimentului va fi permis începând cu ora 18. Pentru cei care doresc să vină cu maşina, a fost amenajată o parcare publică gratuită de aproximativ 3.000 de locuri, în partea dreaptă a drumului judeţean dintre centura oraşului şi aeroport, la circa 200 de metri de intrare.

De asemenea, mâine, Regia Autonomă de Transport Timişoara va suplimenta cursa Expres 4 care va circula din 15 în 15 minute pe ruta Bastion – Aeroport şi retur. În zona destinată spectatorilor vor fi amenajate spaţii de alimentaţie publică, unde se vor putea servi mâncare şi băuturi răcoritoare.

Pentru organizarea evenimentului, Aeroportul Internaţional Timişoara a primit sprijinul Statului Major al Forţelor Aeriene, al Consiliului Judeţean Timiş, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România şi al unor instituţii publice şi societăţi comerciale.

Traficul aerian se va desfăşura conform orarului obişnuit, însă pasagerii sunt rugaţi să ia în calcul faptul că pe traseul până la aeroport vor fi amplasate mai multe filtre de Poliţie pentru dirijarea traficului, astfel încât să îşi aloce suficient timp pentru a ajunge la ora potrivită pentru formalităţile de îmbarcare.

 

Print Friendly, PDF & Email