Miting aviatic cu aeronave ultrauşoare, în apropiere de Timişoara

Paramotor 3 (o)La sfârşitul acestei săptămâni, în apropiere de Timişoara va avea loc un concurs aeronautic de aeronave ultrauşoare, din clasa motoparapantă, şi o amplă acţiune de căutare şi salvare, cu sprijin aerian, în cazul situaţiilor de urgenţă.

 

Evenimentul intitulat „Timişoara Paramotor Open 2015”, care are loc în zilele de 15 şi 16 august, în Giroc, pe albia râului Timiş, este organizat de Secţia de Paramotor a Clubului Sportiv Universitatea de Vest din Timişoara, în parteneriat cu Formaţinea Salvo, a Primăriei Timişoara.

Evenimentul, anunţă organizatorii, include o competiţie aeronautică, un miting aviatic, o acţiune de căutare şi salvare, un festival culinar al mâncărurilor tradiţionale, un concert, un spectacol folcloric şi, pentru cei mai curajoşi, un zbor de agrement.

În15 august, de la ora 13.30, înainte de începerea acţiunii de căutare şi salvare, va fi organizat un curs gratuit de prim-ajutor, destinat nu doar piloţilor participanţi, ci şi altor publicului.

Pe 16 august, între orele 8 și 10, va fi organizată simularea dispariției unei persoane. Acţiunea are ca scop evaluarea reacției cetățenilor în cazul declanșăii unei alerte de acest gen, viteza de reacție a partenerilor publici și privați aflați din Timiş, dar şi cea a voluntarilor. Zona de căutare cuprinde albia râului Timiş, pe o distanţă de 10 – 15 kilometri, pădurea din vecinătatea comunei Giroc, şi terenurile agricole din vecinătate. Căutările vor fi realizate cu sprijin aerian, mai spun organizatorii evenimentului.

Secţia de Paramotor a Clubului Sportiv UVT este în al cincilea an de existenţă, având tot atâţia ani de experienţă în organizarea de competiţii sportive la categoria aviaţie ultrauşoară. Scopul înfiinţării aceste secţii, declară profesorul Ionuţ Riteş, antrenor paramotor, „este acela de a forma o cultură aeronautică prin practicarea zborului cu aeronave ultrauşoare, din clasa paramotor ,şi prin aplicarea unui sistem organizat de selecţie, pregătire şi participare în competiţii naţionale şi internaţionale în vederea dezvoltării activităţii de performanţă şi obţinerea de rezultate în plan sportiv sub egida Clubului Sportiv Universitatea de Vest din Timişoara”.

Print Friendly, PDF & Email