Numărul focarelor covid-19 din Timiş, în scădere

Sursă foto: Spitalul Militar Timişoara

Numărul focarelor covid-19 active din Timiş a scăzut la şase, anunţă Direcţia de Sănătate Publică Timiş în evidenţele căreia, la sfârşitul săptămânii trecute, erau zece astfel de focare ţinute sub supraveghere epidemiologică.

 

Unul dintre focarele închise, cel mai numeros, este cel de la compania de procesare a cărnii Smithfield Timişoara, unde au fost  219 cazuri confirmate. A fost, de asemenea, închis focarul din zona Făget, cu peste 70 de cazuri, unde s-au înregistrat şi două decese, cel din Gottlob, unde au fost 11 cazuri, şi cel de la Secţia de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Municipal Timişoara, unde au fost patru cazuri.

În Timiş sunt în momentul de faţă şase focare active, toate aflându-se sub supraveghere epidemiologică:

  1. Spitalul Judeţean Timişoara – 21 de cazuri confirmate;
  2. Autoliv Lugoj – 17 cazuri confirmate;
  3. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş – 16 cazuri confirmate;
  4. unitate economică – 14 cazuri confirmate;
  5. companie de încălţăminte din Buziaş – 8 cazuri confirmate;
  6. centru pentru minori – trei cazuri confirmate.

Prefectura Timiş a anunţat, miercuri, că 133 de persoane au fost carantinate, ieri, şi alte 30 au intrat în izolare.

În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate cu covid-19 57 de persoane, după 1.983 de teste efectuate. Cele 57 de persoane sunt din: Timișoara – 38, Lugoj – 3, Dumbrăvița – 2, Gătaia – 2, Pietroasa – 1, Săcalaz – 1, Checea – 1, Cenei -1, Cerneteaz – 1, Sanandrei – 1, Saravale – 1, Nădrag – 1, Deta – 1, Izvin – 1, Satchinez – 1, Șag – 1.

Numărul total de persoane internate este, în Timiş, de 206, dintre care 17 sunt la Terapie Intensivă. Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 101, unul fiind înregistrat în ultimele 24 de ore.

 

Print Friendly, PDF & Email