Noul ambasador al SUA în România: „Românii nu au prieteni mai buni decât americanii”

Foto: Administraţia Prezidenţială

Noul Ambasador al SUA în România, E.S. Adrian Zuckerman, a înmânat scrisorile de acreditare Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni.

 

Pe 14 decembrie 2019, Adrian Zuckerman a preluat îndatoririle de Ambasador al Statelor Unite în România. Acesta a fost confirmat pentru postul de ambasador de către Senatul SUA pe 20 noiembrie şi a depus jurământul în faţa Preşedintelui Donald Trump pe 22 noiembrie.

Azi, E.S. Adrian Zuckerman i-a înmânat scrisorile de acreditare Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni. În timpul ceremoniei, diplomatul american l-a asigurat pe preşedintele Klaus Iohannis că „românii nu au prieteni mai buni decât americanii”.

Ambasadorul Adrian Zuckerman este un avocat renumit în New York şi, înainte de numire, era partener în domeniul dreptului imobiliar la firma internaţională de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Potrivit Ambasadei SUA la Bucureşti, el a îndrumat cu succes importanţi clienţi persoane fizice şi juridice prin numeroase tranzacţii şi litigii sofisticate şi complexe. Adrian Zuckerman a fost şi preşedintele unui comitet de evaluare a judecătorilor candidaţi pentru posturi la instanţa civilă din New York şi arbitru al Consiliului profesioniştilor din domeniul imobiliar al oraşului New York.

Adrian Zuckerman a imigrat în Statele Unite din România la vârsta de zece ani şi vorbeşte limba română fluent. Implicat activ în iniţiative filantropice şi educaţionale, el a fost membru al consiliului de administraţie al Kids Corp., organizaţie non-profit care îi sprijină pe copiii defavorizaţi din Newark, New Jersey şi a fost membru al consiliului absolvenţilor New York Law School.

La Massachusetts Institute of Technology (MIT), Adrian Zuckerman a obţinut o diplomă de licenţă în ştiinţele vieţii şi o diplomă de licenţă în management de la Sloan School of Management a MIT. El a obţinut de asemenea o diplomă în drept de la New York Law School.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis