Masă rotundă despre drepturile omului şi datoriile persoanei faţă de sine însăşi, din perspectivă teologică

„Între drepturile omului şi datoriile persoanei faţă de sine însăşi – un parcurs teologic creştin” este tema unei mese rotunde online care va avea loc azi la Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Evenimentul, organizat de catedra de Teologie Ortodoxă Pastorală din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara, va avea loc azi, de la ora 15, în format online. Moderatorul întâlnirii este preotul conf. univ. dr. Gavril Trifa.

Această masă rotundă, spun reprezentanţii UVT, se datorează interesului acordat workshop-urilor organizate de catedra de Teologie Ortodoxă Pastorală, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Arhiepiscopia Timişoarei, în urma cărora elevii şi profesorii de religie din învățământul preuniversitar au formulat o serie de întrebări și au propus teme de dezbatere cadrelor didactice universitare.

Evenimentul, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea, este organizat şi în contextul campaniei de promovare a candidaturii României la Consiliul Drepturilor Omului al ONU pentru perioada 2023-2025, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe și sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării și al Universității de Vest Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email