Facultatea de Drept a Universităţii de Vest Timişoara, în finala unui concurs de legislație internațională a drepturilor omului

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara s-a calificat în runda finală a unui concurs de legislație internațională a drepturilor omului, European Human Rights Moot Court Competition.

 

European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs științific studențesc axat pe legislația internațională a drepturilor omului, a avut loc în perioada 28 februarie-2 martie, în Lituania, la Vilnius.

Echipa Facultăţii de Drept a UVT Timişoara, care s-a aflat în competiţie cu 19 echipe, s-a clasat între primele șase. Acaesta a fost compusă din studenții Adela Ioana Frunză (anul III), Alexandra Sofran (anul IV) și Mihai Șevciuc (anul II). Pregătirea echipei a fost coordonată de lect. univ. Sorina Doroga și conf. univ. Raluca Bercea.

Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând dreptul la viață, interdicția torturii și a tratamentelor inumane și degradante, precum și relația dintre Convenția Europeană a Drepturilor Omului și dreptul internațional umanitar, transmit reprezentanţii UVT.

„Participarea internațională a echipei studențești pregătite în cadrul Facultății de Drept din UVT, în cadrul unui circuit competițional foarte bine cotat în lume, în sfera științelor juridice, este o componentă a pregătirii și practicii studenților ce se formează în științele juridice la UVT, devenind tot mai importantă, în ultimii ani. Le doresc mult succes studenților UVT în finala competiției, sperăm să îi vedem pe podiumul competiției, peste o lună, la Strasbourg”, transmite rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Etapa finală a European Human Rights Moot Court Competition va avea loc la Strasbourg, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului, în perioada 5-9 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email