Platforma Theatre in Palm propune, la Timișoara, un workshop cu tema “Spectacolul integral a lui Treplev” și îi invită să participe pe tinerii actori profesioniști, dar și pe actorii cu experiență scenică și pe liceenii care au în vedere admiterea la Facultatea de Actorie.
În cadrul workshop-ului va fi explorat momentul de “teatru în teatru” din Pescărușul, de Cehov, cu focus pe monologul Ninei, scris de Treplev, și vom lucra la relația dintre actor și regizor. Wokshop-ul introduce actorii în încălzirea creativă, vor învăța tehnici care îi ajută pe actori să intre în starea de disponibilitate, pregătire, vor analiza textul în mod creativ, pentru a înțelege resorturile intime ale mecanismului prin care situația anterioară influențează interpretarea monologului și situația următoare, împărțiți pe grupe actorii își vor regiza singuri monologul Ninei, vor fi exersate tehnici care dezvoltă creativitatea actorilor și se va încuraja abordarea original, anunţă organizatorii.
Workshopul va fi condus de regizorul Levente Kocsàrdi, ca etapă inițială pentru un spectacol cu același titlu pe care urmează să îi monteze anul următor: “Ne interesează mai ales tensiunea personajelor dintre Treplev și Nina, care sunt artiștii tineri, la început de drum cu idei noi, originale și cei consacrați, conservatori, sceptici la tot ce e nou, cum sunt personajele Arkadina și Trigorin”.
Levente Kocsàrdi este actor și regizor cu o experiență scenică de ani 26 de ani. Este director de scenă al Companiei independente Arte-Factum și conduce, de opt ani, Laboratorul de introspecție teatrală, la care au participat peste 100 de tineri actori și care a generat mai multe producții teatrale independente relevante.
Atelierul se adesează actorilor tineri care vor să-și dezvolte o abordare original, elevilor care se pregătesc pentru facultatea de Teatru şi actorilor de toate vârstele care vor să-și împrospăteze mijloacele artistice.
Workshop-ul se va desfășura în 16 octombrie, între orele 17.30- 21.30, în sala 34 a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, de pe str. E. Ungureanu nr.1, Timişoara.
Înscrierile se fac pe adresa de mail: artefactum350@gmail.com sau la numărul de telefon 0752 111 807. Nu se percepe taxă de participare la workshop.
Atelierul este organizat de asociația Homemade Culture, din București, în parteneriat cu Compania de teatru independent Arte-Factum, în cadrul European Theatre Lab și Creative Europe. Proiectul este cofinanțat de Homemade Culture, prin platforma Theatre in Palm.
Ultimele comentarii